fbpx

Lyst til å jobbe med fremtidens medieplattform?

VIOs mål er å samle all magasinjournalistikk i Norden på en felles digital plattform og vi er nå på jakt etter en Lead Developer.

Agnes-Dyvik-vio-mediaMitt navn er Agnes Dyvik, og jeg er daglig leder i oppstartsbedriften VIO. I januar 2014 startet medstudenter og jeg VIO på NTNUs Entreprenørskole. Vårt mål er å samle all magasinjournalistikk i Norden på en felles digital plattform. Der vil brukere få ubegrenset tilgang til magasininnhold gjennom et månedlig abonnement. Dette gjør det enklere for brukere som ikke vil forholde seg til flere abonnementer, både print og digitalt, ha flere innlogginger og ha flere apper. Dagens medieforbrukere ønsker å ha alt de vil lese på ett sted! Tilgjengelig hvor som helst, når som helst og på alle deres digitale flater.

“All-you-can-eat”

Det er altså nye behov. Internasjonalt har det har dukket opp flere innovative produkter for digital journalistikk, de fleste såkalte “All-you-can-eat” modeller, hvor lesere får tilgang til innhold fra mange uavhengige aktører, gjennom én enkel innlogging. Og her burde Norge følge med og introdusere samme modell.

Les også: Netflix for journalistikk (DN, mai 2015)

Ny digital forretningsmodell for journalistikk

Vi vil implementere en ny digital forretningsmodell for journalistikk, i tillegg til å sørge for at norsk journalistikk forblir relevant i dagens mediebilde. I dag er det en større konkurranse om oppmerksomheten fra lesere, da folk opplever en “information overload” fra alle kanter. Det er viktig å skille seg ut for å få oppmerksomhet, og da bør heller mediebransjen samarbeide enn å konkurrere mot hverandre. Forbrukeres kravene til digitale produkter har altså økt, men hvis disse kravene tilfredsstilles vil også betalingsviljen være der.

Hvem skal kjøpe Amedia?

I disse dager leser vi at Amedia er til salgs, og dette er blant annet grunnet i det de selv omtaler som en “rivende utvikling”. I pressemeldingen kommer det frem at konsernet framover vil øke satsingen på lokal innholdsutvikling og digitale innholds- og tjenestetilbud. Jeg håper at eierskiftet kan føre til at også Amedia ser verdien av å distribuere sitt innhold på VIO, da vi kan være nettopp dette nye digitale innholdstilbudet.

Vi leser at Schibsted mener Google er en trussel for norsk mediebransje. Kan det være fordi de er eksepsjonelt flinke til å lage gode produkter, og er i høyeste grad kundesentrerte? Mediebransjen i Norge kan redde seg selv hvis de tenker nytt og tenker langsiktig. Hvordan kommer vi til å konsumere medier i fremtiden? Det vil vi finne ut! Og vi vil også lage et eksepsjonelt bra produkt. Dermed skal vår plattform utvikles med hjelp fra brukerne.

Lyst til å teste ut VIO?

Vi jobber nå med å teste en prototype av vårt produkt, med innhold fra over 14 innholdsleverandører, blant dem Egmont Publishing, Aller Media og Dagens Næringsliv. Der slipper vi nå inn rundt 1000 testbrukere. Formålet er å forme et produkt som gjør lesere ”hooked”. For å få brukere til å logge inn igjen (”retention”) implementerer vi flere funksjoner. Disse funksjonene vil også øke ”activation” i produktet og brukere vil lese mer, oftere og lenger, som er vår misjon. Vi tester nå hva som skal til, og eksperimenterer med alt fra ulike sorteringsfunksjoner, leselister, optimaliserte søkefunksjoner, delingsfunksjoner, video, fotogallerier, lydfiler med mer.

VIO trenger DEG!

I dag består teamet vårt av seks personer.Tre av oss jobber med forretningsutvikling på fulltid i Oslo, med kontor på StartupLab i Forskningsparken. Vi har også tre dyktige utviklere som jobber med den tekniske løsningen ved NTNU i Trondheim.

Og her kommer kanskje du inn! Vi jobber nå alt vi kan for å utvikle produktet, først og fremst for å kunne tilfredsstille våre lesere. Liker leserne det de ser er det langt enklere å få med oss nye innholdsleverandører og interesserte investorer. Vi vil løpe enda raskere. Derfor vil vi ha med oss en person med god teknisk forståelse til en fulltidsstilling i Oslo. Den personen vi jakter etter vil være VIOs Lead Developer og ha følgende rolle og ansvarsområder:

Er DU den vi søker etter håper jeg du tar kontakt med oss. Og er du ikke det, kjenner du kanskje en som kan være riktig person for oss, og da håper jeg du deler denne stillingen videre. Vi ønsker å finne riktig Lead Developer så fort som mulig. Vi har dårlig tid, leserne våre har dårlig tid og mediebransjen er utålmodig.

Og ikke glem å sjekke ut VIO. Registrer deg nå på vio.no for å teste morgendagens digitale medieplattform!

Agnes Dyvik

agnes@readvio.com