fbpx
libratone zipp

Libratone Zipp – Digg lyd og digg design

Libratone Zipp ble flittig brukt til å streame musikk – trådløst og kablet.

Libratone Zipp er på ingen måte et «flunka» nytt produkt og det mangler ikke på rosende omtalet av det heller, så jeg skal fatte meg i korthet og rett på sak: Libratone Zipp låter like bra som den ser ut og til tross for en noe «stiv» pris så må jeg si at det verdt investeringen.

Looks good. Sounds great

Det er mange ting som gjør at jeg liker Libratone Zipp. Høyttaleren ser bra ut, Libratone er fra Danmark og danskene er godt kjent for godt design og Zipp er intet unntak. Dernest kommer lyden og den skuffer på ingen måte. Høyt spiller den også, selv om det kanskje ikke låter lite godt på «maks guffe», spesielt ikke hvis du streamer middelmådig musikk via Spotify i alle fall. Som en bærbar høyttaler som Libratone Zipp er, blir også spilletid uten å være tilkoblet en strømkilde kritisk og også her må jeg si meg svært fornøyd.

Trådløs musikk som lader mobilen

Libratone-zippI løpet av årets juleferie som ble tilbrakt i Thailand stod høyttaleren for det meste ute, noen ganger tilkoblet våre medbrakte iPhones via AirPlay, andre ganger via PlayDirect, mens når det var lite batterikapasitet igjen på telefonene våre, så koblet vi den til via USB-kabelen og brukte batteriet til Zipp til å lade telefonen samtidig som vi spilte musikk. Om ikke det skulle være nok, kan du også koble til en musikk-enhet via jack-pluggen, så selv om Libratone Zipp blir markedsført som en AirPlay-høyttaler så kan «alt» kobles til.

AirPlay eller PlayDirect

PlayDirect-funksjonen er gull verdt, for i motsetning til AirPlay som krever at det er et trådløst nettverk tilgjengelig, vil PlayDirect lage et trådløst nettverk mellom Libratone Zipp og din iPhone eller iPad. Dette gjør det dermed mulig å ta med seg høytaleren over alt uten at man må ha med seg kabler for å kunne spille av favorittmusikken din.

Libratone Zipp tilkoblet min iPhone 5 via PlayDirect – filmet med iPad mini

Som sagt, det er skrevet uttallige omtaler av Libratone Zipp, noen mer omfattende enn andre. Amobil har skrevet en særdeles god omtale som også tar for seg mye mer av det tekniske. Hvis det er en ting å utsette på Libratone Zipp så er det tiden det tar fra du slår den på til den er klar til å spille av musikken din trådløst, men det er også det hele….vel, nesten da – for selv om du kan tilkoble alle enheter til Libratone Zipp er det ingen tvil om at den er først og fremst laget for Apple sine iOS-enheter.

Les flere omtaler her:

Libratone Zipp kan jeg trygt anbefale. Ja, du betaler en litt stiv pris – 2,990 fra Apple Store Norge – men da får du i tillegg en trådløs høyttaler som ikke bare låter veldig bra, men som også ser såpass godt ut at det kan plasseres hvor som helst uten at det skjemmer noen.