fbpx
ThinkPad Z13

Lenovo ThinkPad Z13 er et råskinn

Jeg har testet Lenovo ThinkPad Z13. En lekker, kraftig og bærekraftig laptop som er perfekt til både jobb og studier. Og med en wow-faktor på toppen med resirkulerte kunstskinnet.

Den beste Windows-maskinen jeg har testet

Med Microsoft Windows 11 har det endelig blitt aktuelt å leke litt igjen med PC-er for min del. For endelig har PC-markedet fått seg et operativsystem som ser bra ut, er intuitivt å bruke og oppfører seg bra (min subjektive mening selvsagt).  For ikke så lenge siden testet jeg ut Lenovo Yoga Slim 7i Carbon, som ble den beste Windows-maskinen jeg hadde testet. Den plassen må nok deles ut på nytt, for Lenovo ThinkPad Z13 ser bedre ut, gjør jobben mye raskere og bedre – og varer også mye lengre før den må lades. 

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

Kraftplugg og et kunstig råskinn

I korte trekk er det snakk om en kraftplugg av en bærbar laptop, basert på AMD RyzenTM PRO R7 6860Z U-serien, med et AMD RDNATM-2 grafikk-kort. Utgaven jeg har testet var utstyrt med 16 GB minne og en harddisk på 512 gigabyte, men du kan kjøpe deg en utgave spekket med 32 GB minne og 1 TB harddisk.

Webkameraet er på 1080P, og kameraet kan selvsagt lese av ansiktet ditt for å låse opp laptopen din raskt, effektivt og sikkert. OLED-skjermen på 13,3 tommer er i 16:10-format, 400 nits, med en oppløsning på 2,5k. Rammen rundt skjermen er på syltynne 4mm og gir laptopen ytterligere et preg av kvalitet. Z13 er utstyrt med to stereohøyttalere, doble mikrofoner og søtte for blant annet Dolby Atmos. Og som med så mange andre laptoper om dagen, finner du kun et par USB C-porter tilgjengelig. Utover det er Z13 utstyrt med en mini-jack-inngang, samt en av- og på-knapp. Til din store glede, spesielt hvis du er mye på farten, finner du også plass til et nano-SIM-kort for å kjøre den trådløst over mobilnettet. Når du  er tilkoblet en trådløst nettverk, vil du sette pris på at Z13 selvsagt også støtter Wifi 6 Enterprise-standarden.

 Vekten er på 1,26 kg og batterikapasiteten sies å være på inntil 15 timer, hvor 80 prosent av batteriet er ladet opp på kun 60 minutter. 

Premium design

Designmessig beholder Lenovo ThinkPad Z13 det ikoniske utseendet til ThinkPad-serien, med en solid og kraftig konstruksjon, og selvsagt med den velkjente TrackPoint-en i midten av tastaturet. Touchpad-en er laget i glass og utstyrt med «haptisk feedback».

Chassiset, som kommer i resirkulert aluminium og resirkulert kunstskinn på toppen, kombinert med de skarpe kantene, samt den lille og avlange uthevelsen som ligger over for web-kameraet, skaper inntrykket av en premium følelse og en aldri så liten wow-faktor, i tillegg til bærekrafts-bidraget.

Lenovo ThinkPad Z13 fremstår som en nydelig og kraftfull laptop, ideell for profesjonelle og kvalitetsbevisste som krever rå kraft og ytelse på farten. Det bærekraftige designet av resirkulerte materialer gjør den også til et godt valg for de miljøbevisste. 

Alt i alt er Lenovo ThinkPad Z13 et godt valg av en Windows-laptop for mange ulike målgrupper og bransjer. I alle fall hvis man vet å sette pris på balansen mellom design, ytelse og bærekraft, for dette er en laptop som virkelig skiller seg ut. En laptop som er lekker når den er åpnet opp for å jobbe, spille eller bare la seg underholde med, og som er nesten enda mer lekker når det resirkulerte kunstskinnet kommer til syne.

Lenovo ThinkPad Z13 er utvilsomt den beste Windows-maskinen jeg har testet.

Les mer om Lenovo ThinkPad Z13 på hjemmesiden til Lenovo her.

Du finner andre omtaler og tester av ThinkPad Z13 på blant annet Notebook Check, Dove Computer Solution og PC Mag.