fbpx
deepfake

* Skjermdump fra Instagram med deepfake av Facebook CEO, Mark Zuckerberg

Kunstig intelligens, deepfakes og Obama – Episode 33

Kunstig intelligens forstår ikke Donald Trump. Instagram tillater deepfakes med Mark Zuckerberg. Michelle og Barack Obama skal podkaste på Spotify og USA forbyr Huawei for å ta igjen Kina på 5G.

AI-baserte transkripsjonstjenester

For at kunstig intelligens skal bli en suksess for transkripsjonstjenester, er vi avhengige av at de forstår menneskelig naturlig tale og ikke bare logisk, strukturert tale som algoritmene kan oversette. Derfor må vi snakke tydelig og på en spesifikk måte for at Google Home for eksempel skal forstå hva det er den skal gjøre for oss. President Donald Trump er i så måte en enorm utfordring.

Nye norske Google Home-stemmer

Google har sluppet fire nye norske stemmer til Google Home / Nest. To kvinner og to menn. Spesielt imponert over stemmekvaliteten er det ingen grunn til å være.

Deepfake av Mark Zuckerberg

Deepfake er videoer som består av ekte mennesker, men som sier det vi vil de skal si. Falske nyheter på et helt nytt og skremmende nivå.

Det er Vice som skriver en sak om hvordan Bill Posters og Daniel Howe, samt reklamebyrået Canny, lagde en deepfake av Mark Zuckerberg som sier ting han aldri har sagt, og som lastet det hele opp på Instagram – som ikke (enn så lenge i alle fall) har slettet videoene. Til tross for at de er basert på 100% løgn.

President of podcasts

Spotify har signert et samarbeid med Michelle og Barack Obama til å produsere en rekke eksklusive podkaster. I samarbeidet inngår utvikling, produksjon og «utlån av deres stemme» til utvalgte podkaster, fremkommer det i en pressemelding fra Spotify, skriver E24.

USA forbyr Huawei for å ta igjen Kina på 5G

Ingen episode uten å snakke litt om USA og Kina – om teknologikrigen som herjer både på land og i skyen. Kan det være slik at USA forbyr Huawei for å ta igjen Kina på 5G?

For 5G er ikke bare en kritisk infrastruktur som vil gi oss ultraraskt mobilt bredbånd. 5G vil også skape tusenvis av arbeidsplasser og generere milliarder av dollar. Og for Donald Trump handler det like mye om å ikke tape ansikt til Kina, som å “make america great again”. For Kina er langt foran USA på 5G. Eller?

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden