fbpx

Kjøp ny norsk identitet for 8,000 kroner

Det koster ikke mye å kjøpe ny identitet via The Deep Web.

En av kundene jeg jobber med er IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro. For kort tid siden publiserte de rapporten ”Exploring the Deep Web” som tar for seg The Dark Net, også kjent som The Deep Web. Forskningen av The Deep Web har foregått i en periode på over to år og resultatet er skremmende.

Trend Micro definerer The Deep Web slik:

The Deep Web refers to any Internet content that, for various reasons, can’t be or isn’t indexed by search engines like Google. This definition thus includes dynamic web pages, blocked sites (like those that ask you to answer a CAPTCHA to access), unlinked sites, private sites (like those that require login credentials), non- HTML/-contextual/-scripted content, and limited-access networks.

Via anonyme nettsider som ikke er indeksert av de vanlige søkemotorene som Bing og Google, omsettes det legemidler og store mengder med narkotika. Skulle du få behov for å få noen likvidert og skaffe deg en ny identitet etterpå, kan du også «fikse» det via markedsplassene på The Deep Web.

Interessen for Deep Web økte kraftig i kjølevannet av FBI sin eksponering av markedsplassen ”Silk Road” i 2013 og avsløringen av den omfattende narkotikaomsetningen som fant sted der. I løpet av de to årene som forskningen til Trend Micro varte, samlet de inn mer enn 38 millioner hendelser, fordelt på over 576,000 nettadresser.

Nytt norsk førerkort for under 1000-lappen  

Et nytt norsk pass koster 650 Euro, tilsvarende under 6,000 kroner. Legger du til 100 Euro, tilsvarende 900 kroner, får du med deg et førerkort i tillegg. Og for knappe 8,000 kroner får du en komplett ID-pakke bestående av ID-kort, pass og førerkort. I tillegg kan du kjøpe andre kriminelle tjenester som dokument forfalskning og falske visum og stempler til passet ditt. Tjenesten skryter i tillegg å kunne tilby muligheten til å registrere pass i offisielle statlige databaser.

Trend-Micro-Exploring-the-Deep-Web-pass-id-prisliste

«Narkonettet»

Som tidligere nevnt omsettes det narkotika og legemidler, og i rapporten til Trend Micro har de også laget en oversikt over hvilke stoffer som er de mest «populære». Hasj/Cannabis kommer på førsteplass, mens legemidler som Ritalin og Xanax kommer på andre plass etterfulgt av hardere stoffer som MDMA, LSD og heroin.

Trend-Micro-Exploring-the-Deep-Web-omsatte-narkotika

Hva vet norske myndigheter om The Deep Web?

I Norge har vi tidligere hatt diskusjoner om hvorvidt vi skal la norske myndigheter overvåke oss. Det er ikke vanskelig å hindra myndighetene å få tilgang til din lokasjon og IP-adresse. De kriminelle skjuler seg langt bedre enn som så. Jeg skulle gjerne visst hvor mange falske norske pass som har blitt bestilt, eller hvor mange legemidler og narkotiske stoffer som har funnet veien til Norge via The Deep Net. Men mest av alt skulle jeg gjerne visst hva våre myndigheter vet om The Deep Web og hva de har tenkt å gjøre med det.

Les også: Ubegrenset (mobil)makt til politiet!