fbpx

Kickstarter meg til nye hodetelefoner

Verdens første DSP-baserte trådløse hodetelefoner kommer fra Sverige og har blitt finansiert via Kickstarter.

I går ble innsamlingen til XTZ sitt siste prosjekt avsluttet på Kickstarter. 900 personer totalt hadde bidratt til nesten 115,000 dollar for å få i gangsatt produksjon og distribusjon av trådløse hodetelefoner av ypperste lydkvalitet og med  teknologi hentet på øverste hylle.

Startet med produksjonen to dager etter at Kickstarter-prosjektet var i gang.

Jeg digger Kickstarter og er stadig innom for å ta en kikk for å se hva som rører seg. Det er som å gå inn i en gedigen smeltedigel av innovasjon og kreativitet, og jeg ramler til stadighet over prosjekter jeg støtter med noen få dollar, og noen jeg investerer litt ekstra i. XTZ fanget min oppmerksomhet fordi jeg er opptatt av god lyd når jeg er på reisefot, og gjerne i form av øretelefoner som er trådløse – og har «det lille ekstra».

XTZ-Joel-SiljeskogEtter å ha lest meg litt «opp og ned» om disse nye hodetelefonene – Headphone Divine som de heter – kom jeg i kontakt med Joel Siljeskog som er teknikker hos XTZ. Jeg hadde aldri hørt om XTZ før, men selskapet – som ble grunnlagt i Torup i Sverige – har holdt på siden 2004. Det er forøvrig en sannhet med modifikasjoner – grunnleggeren Olle Eliasson har faktisk over 30 års erfaring fra HiFi-bransjen.

XTZ valgte å ta i bruk Kickstarter for å nå et globalt marked da de syntes det skandinaviske var for lite. Det er min erfaring at når vi nordmenn tenker utenfor Norge, så tenker vi Sverige. Svenskene derimot tenker «hele verden» med en gang. Det her var forøvrig første gangen XTZ prøvde seg på et Kickstarter-prosjekt, men etter hva Joel kan bekrefte vil det definitivt ikke bli siste gangen. Det tok faktisk kun to dager før XTZ hadde fått inn nok penger til å begynne produksjonen. Prøv det på den «vanlige» måten….

Det er sikkert flere grunner til at XTZ fikk inn så mye penger som de gjorde. Den veiledende prisen på Headphone Divine er på 229 USD, mens man i Kickstarter-perioden ville få hodetelefonene for halveprisen. Og selv til full pris virker det her som en god deal, med tanke på hvor mye teknologi (og god lyd) du får for pengene:

Sjekk ut XTZ-videoen fra Kickstarter-prosjektet deres

Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet, for Headphone Divine er forventet å være tilgjengelig først i februar neste år. I mellomtiden får jeg klare meg med øretelefonene fra Apple og hodetelefonene mine fra MiTone.

Her er noen andre Kickstarter-prosjekter jeg snuser på:

Har du kommet over noen kule prosjekter og produkter via Kickstarter som du har lyst til å fortelle meg om?