fbpx

Jeg har testet Libratone Loop

Libratone Loop er en lekker Airplay-høyttaler, men låter den bra?

Det var en gang jeg kjøpte meg en Sonos-høytaler for å spille av musikk via våre trådløse enheter. Det ble et kortvarig forhold for min egen del. Med musikk via Spotify, og hyppig bruk av Radio-funksjonen til Spotify ble Sonos-appen for knapp. Sonos-en ble byttet inn til fordel for en Airplay-høytaler fra Denon. Med Cocoon fikk jeg ikke bare Airplay-støtte, med de fordeler det gir, men jeg fikk også muligheten til å la besøkende enkelt spille av sine musikklister. Med Sonos blir det litt mer «trøbbel», selv om jeg kunne ha løst det hvis jeg for eksempel hadde koblet til en Airport Express til min Sonos-høytaler. Eivind Jonassen har forklart det på egen blogg.

Libratone Loop – enda bedre WAF-faktor?

Libratone-LoopSkal avansert teknoligi inn i huset lønner det seg at det ser bra ut. På «folkemunne» kalles det for WAF-faktor som er en forkortelse for Wife Acceptance Factor.

Det er ingen tvil om at Libratone sin Loop ser bra ut. Den kan stå på bordet eller henge på veggen. Jeg har ikke testet den hengende på veggen, men plassert den både på kjøkkenet der min Cocoon er plassert i dag og på gulvet på mitt eget hjemmekontor. Den ser egentlig bra ut uansett hvor den plasseres og slår nok Cocoon på utseende. Liker man ikke den grå fargen som den leveres med, kan du enkelt også skifte fargen til lilla ved å ta av det grå dekselet og sånn sett får du en ny høytaler med et nytt utseende. Flere farger kan du også bytte den ut til, men da kommer dette som tilleggsutstyr. Til vårt hvite kjøkken passer den grå fargen veldig godt.

Enkel installasjon

libratone-tilkoblingInstallasjonen av Loop er enkel … når du først forstår hvordan du skal gjøre det. Jeg måtte google litt for å finne ut hvordan jeg skulle gå frem, men når jeg først forstod at jeg skulle koble til min iPhone5 til USB-inngangen bak og trykke inn de to knappene  samtidig så vil Loop-en laste ned den trådløse konfigurasjonen på et par sekunder, og vips så er den klar for avspilling.

Alt er tilsynelatende lagt opp til at det er en iPhone eller iPad du skal bruke mot Loop, men via støtte for direktetilkobling via jack-kabelen eller DLNA gjør at du kan bruke den med Android-enheter også (eller Windows Phone for de som har det). Jeg har KUN testet på iPhone. Lar du din iPhone stå tilkoblet via USB-kabelen vil den også kunne fungere som en «dock» – det vil si at telefonen lades.

God eller grom lyd?

Libratone Loop spiller bra og låter bra ….. men, og det er et stort men her… Den låter IKKE bra hvis du skrur opp lyden skikkelig.

Utover at lyden vrenges opplevde jeg også at hele høytaleren flyttet på seg på grunn av bassen. Det er ikke bra.

Til å koste ca 4,000 kroner (3,998 NOK hos Hi-Fi Klubben) så forventer jeg at jeg skal kunne guffe på og kjøre maks volum uten at det høres «ille» ut. Da låter faktisk Denon Cocoon MYE bedre og koster nesten bare halvparten av Loop. Da har du i tillegg en AirPlay-enhet som kan spille radio uten at du har tilkoblet en enhet til den. Den har kanskje ikke et like pent utseende, men tar igjen det på lydkvalitet, fjernkontroll og pris.

WAF er bra, men WAF er ikke alt…..

Disclaimer: Takk til Apeland for utlån av Libratone Loop