fbpx

Jeg har testet Lenovo Yoga Smart Tab – den første mobile smartskjermen med Google Assistant

Lenovo Yoga Smart Tab er det første nettbrettet som også kan brukes som en smartskjerm, med Google Assistant i Ambient modus. Og lyden fra de to JBL-høyttalerne overgår alle andre nettbrett på markedet.

Nettbrett og smartskjerm. I ett

Tidligere i år lanserte Lenovo et Android-nettbrett som ble «utstyrt» med Amazons taleassistent, Alexa. Nå har Lenovo utstyrt blant annet deres Yoga Smart Tab med Google Assistant Ambient Mode, slik at nettbrettet kan fungere som en mobil smartskjerm.

Google Assistant Ambient Mode

Under årets IFA-konferanse (Internationale Funkausstellung Berlin), som er en av verdens største messer for forbrukerelektronikk, lanserte Google en ny funksjon i Google Assistant som heter Ambient Mode. Funksjonen gjør det mulig å bruke Android-telefoner eller nettbrett som en smartskjerm ved å vise tilsvarende informasjon som du kan gjøre på dagens Google Nest- eller Lenovo Smart Display-produkter.

Lenovo yoga smart tab

* Lenovo Yoga Smart Tab tar seg godt ut på kontoret. Tilkoblet strøm og med støtten ute, fungerer den som en smartskjerm, med Google Assistant Ambient Mode.

 

I episode 66 av podkast-serien «Hans-Petter & Co» tok jeg opp Google Ambient Computing, som er Googles tilnærming til hvordan du interagerer med Google sine tjenester, på tvers av deres forskjellige produkter.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

Mobil smartskjerm

Mens Google Nest-skjermene er fysisk «bundet» til kontorpulten din eller på kjøkkenbenken med ledning til en stikkontakt, er Lenovo Yoga Smart Tab en mobil utgave av Google Nest (eller Lenovo Smart Display), i tillegg til å fungere som et nettbrett.

For at skjermen skal stå, har Lenovo utstyrt Yoga Smart Tab med et integrert stativ som vippes ut fra baksiden. Stativet er utformet med et lite hull, som ved å vippe den helt ut, gjør det mulig å henge nettbrettet på en krok der det måtte passe seg.

lenovo yoga smart tab

PS: Støtten kommer veldig godt med når du er ute og flyr, og har lyst til å se på en film. Vipp ut støtten akkurat nok til å kunne henge den på ryggen til setet foran deg! 

Bak støtten skjuler det seg også plass til ekstra lagringsplass i form av kortplass for et micro-SD-kort som kan gi inntil 256 GB ekstra med lagring. For toppmodellen, er det også eget kortspor for Micro-SIM-kort, slik at du kan bruke den på dagens 4G-nettverk og ikke kun over et trådløst nettverk.

 

Lenovo yoga smart tab

* Lenovo Yoga Smart Tab kan henges «over alt» via den allsidige støtten. 

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Beste lyden i et nettbrett

Lenovo Yoga Smart Tab er ikke utformet som alle andre nettbrett. «Nederst» er det blant annet satt inn et kraftig batteri på hele 7.000 mAh, som gir opptil 10 timers videoavspilling på en enkel lading. I tillegg er bunnen også utstyrt med to stykk JBL høyttalere, som med Dolby Atmos, gir deg den beste lyden du har hørt i et nettbrett.

Lenovo yoga smart tab

* På hver side finner du en JBL-høyttaler med 2 W styrke. Med Dolby Atlas får du den beste lydopplevelsen på et nettbrett.

Øvrige funksjoner

 

Lenovo yoga smart tab

* Yoga Smart Tab tilkoblet Keys-to-go-tastaturet til Logitech over Bluetooth.

Konklusjon

Alt i alt er det her et strålende Android-nettbrett. Skjermen er veldig god, men det er ikke mer enn forventet. Batterikapasiteten er det heller ikke noe å utsette på. Lyden er den beste jeg har hørt fra et nettbrett og den lille «rullen» nederst på Yoga Smart Tab – hvor batteri og høyttalere er plassert – gjør i tillegg det behagelig å holde Yoga Smart Tab i vertikal stilling. Det føles «nesten» som om jeg holder i en bok jeg har brettet noen av de første sidene over.

Lenovo yoga smart tab

* «Rullen» hvor batteriet og høyttalerne er plassert, fungerer som en god støtte når du skal lese nyheter, aviser og bøker.

En «god venn» på kontoret og på reise

Som den «sucker’n» jeg er etter smartskjermer, fremstår Lenovo Yoga Smart Tab som et veldig attraktivt produkt å ha på kontorpulten. Samtidig – fordi den er så mobil som en smartskjerm og låter så bra som den gjør – vil den også kunne fungere som en fullverdig erstatning til mange Bluetooth-høyttalere som er normalt å pakke med seg når man skal ut på reise, og vil høre på litt musikk på hotellrommet.

Da har du samtidig med deg en svært god «filmskjerm» som er enkel å henge opp hvor som helst – blant annet på ryggen av setet foran deg på flyet. Eller sammen med Logitechs Bluetooth-tastatur, en fullverdig laptop du kan jobbe fra. Og det til en svært hyggelig pris i tillegg!

 

 

Lenovo Yoga Smart Tab leveres i 3 utgaver:

Les også mer om Lenovo Yoga Smart Tab på Lenovo sin hjemmeside.