fbpx
telttur

Jeg gikk fra Sundvollen til Sørkedalen helt alene

Tok bussen til Sundvollen hotel og gikk hjem over Krokskogen og inn i Sørkedalen, med min Sydvang vandresekk, som var stappfull av teknologi og turutstyr for å klare meg helt alene over en helg. 

Alenetur er undervurdert

Nå har det gått litt over ett år siden jeg begynte med mine «teknologi og natur»-turer. Det startet med en tur ut i Sørkedalen, og siden den gang har jeg hver gang lært meg noe nytt, fått meg mer erfaring og økt sannsynligheten for at turen skulle bli vellykket.

Denne gangen ville jeg forsøke meg på noe nytt. Jeg ville gå fra A til B. Og jeg ville bruke en hel helg på det. Derfor måtte jeg være ekstra nøye på at jeg hadde med meg nok proviant for å klare meg en hel helg. Og samtidig nok strøm til at jeg kunne både filme med min DJI Mavic Air 2-drone, fotografere og filme med mine to mobiler – Apple iPhone 12 Pro Max og Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, og filme med min Insta360 One X2.

Lag 3D-videoer av dine turer

I tillegg måtte jeg ha ekstra mye strøm tilgjengelig, siden jeg blant annet skulle bruke Relive-appen på min iPhone gjennom hele turen, for å «recorde» hvor jeg gikk, og ikke minst; jeg måtte ha nok strøm til å strømme EURO 2020-kampene som gikk på lørdagen.

 

NB: Denne Relive-videoen er blottet for alt fra bilder, video-klipp og ikke minst musikk, noe du kan legge til. Grunnen til at jeg ikke har gjort det i dette tilfellet, er at jeg ønsket meg en «clean» utgave som jeg kunne bruke til selve videoen fra min tur, for å visualisere hvor jeg gikk fra dag til dag. 

Dårlig mobildekning trekker mye strøm

For at jeg skulle ha tilstrekkelig med strøm, tok jeg med meg min Sandberg Solar Powerbank 25000 mAh, som har et sammenleggbart og mobilt solcellepanel inkludert, slik at jeg kan lade batteriet med solen mens jeg går. Og det skulle vise seg å være særs viktig, da Krokskogen og Sørkedalen ikke er veldig godt utstyrt med mobilmaster. Med dårlig dekning bruker mobilene dine mye mer strøm for å få 4G-dekning. Til min store overraskelse var det også veldig stor forskjell på hvor god dekning mine to smarttelefoner klarte å opprette.

Da jeg hadde slått camp ved Gopletjern i Sørkedalen lørdag kveld, for å se Danmark knuse Wales, hadde jeg null dekning på min Apple iPhone 12 Pro Max, mens jeg hadde tilstrekkelig med 4G-dekning på min Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, til at jeg kunne se fotballkampen strømmet live, samtidig som Galaxy-en fungerte som en hotspot for min iPhone.

Stor forskjell i mobildekning mellom Apple og Samsung

Med begge mobilene utstyrt med SIM-kort fra samme mobiloperatør, Ice, så er det ganske oppsiktsvekkende at to nye flaggship-telefoner skulle ha såpass stor forskjell hva gjelder mobildekning. I Apples iPhone 12 Pro Max finner vi Intels 5G-modem, mens Samsung har basert sin Galaxy S21 Ultra 5G på modem fra Qualcomm. Når Apple lanserer iPhone 13 (eller 12S) antas det at Apple vil ha utviklet sine egne 5G-modem, som forhåpentligvis fungerer mye bedre enn hva tilfellet er med iPhone 12 Pro Max.

Fantastisk opplevelse

Alt i alt fikk jeg meg en helt fantastisk opplevelse. På alle mulige måter. Her kan du se selv hvordan og hvor turen gikk.

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Innhold

 • 00:00 – Starter ved Sundvollen Hotell
 • 02:10 – Mørkgonga
 • 02:40 – Gyrihaugen
 • 03:25 – Lommegården
 • 04:10 – Løvlia
 • 04:30 – Nibbitjern
 • 07:10 – Heggelivatnet
 • 07:45 – Opp mot Oppkuven
 • 08:25 – Oppkuvvatnet
 • 09:50 – Takk til DNT/Skiforeningen
 • 10:45 – Gopletjern
 • 16:45 – Smedmyrkoia
 • 17:15 – Midtre Lysedammen
 • 18:10 – Skansebakken utfartsparkering
 • 18:33 – Sørkedalen Landhandel og kafé

 

Filmen ble redigert med Wondershare Filmora på min Apple Mac Mini M1. Musikken er lisensiert fra Artlist.io.