fbpx

Android tar innpå, men iOS er klart størst i Europa og Norge

iOS fortsatt kongen på haugen

Android tar innpå,  men iOS er klart størst i Europa og Norge

I min egen mobiltelefonundersøkelse som akkurat er avsluttet og hvor hele undersøkelsen er tilgjengelig her er det ingen over og ved siden av Apple og iOS med nesten 60% markedsandel, og skal vi tro tallene fra StatCounter var resultatene helt i tråd med deres egne.

Overrasket over samsvaret

Med kun 100 svar (det er det antallet SurveyMonkey setter som maks på deres gratisutgave) og en leserskare som kanskje er mer iPhone orientert enn Android var jeg ikke overrasket over at iPhone var den klare vinneren. Derfor var jeg også veldig overrasket over å finne ut at StatCounters egne tall også ga iPhone en overlegen posisjon i Norge med 56% markedsandel for januar 2011.

iOS hadde en stor nedgang i juli – samtidig som Android økte tilsvarende mye i samme måned. Etter det har også Android fortsatt å ta markedsandeler, men da primært fra andre enn Apple – nemmelig Symbian og andre.

Mobilundersøkelse utført av HansPetter.info i mars 2011

Det er faktisk 100% overenstemmelse mellom min egen- og StatCounters oversikt, noe som må sies å være meget positivt for Apple, men ikke minst for alle her i Norge som primært har satset på å lage apps til Apple sitt OS fremfor Android.

iOS klart størst i Europa

Det er heller ingen tvil om hvem som er størst i Europa heller, selv om iOS sin markedsandel er noe mindre her sammenlignet med Norge.

Igjen ser vi samme mønsteret som i Norge, nemmelig at iOS tapte andeler primært mot Android i juli – hvor Android kom skikkelig på banen, og mens Android har fortsatt å fosse frem, har det først og fremst gått hardest utover BlackBerry og Symbian, mens faktisk iOS i januar 2011 har økt sine andeler fra desember 2010 til januar 2011.

Minst i Finland, størst i Danmark

Ikke overraskende har Symbian et sterkt fotfeste i Finland, og er fortsatt større enn iOS – men ikke med mye. Fra januar 2010 og frem til januar 2011 har Symbians markedsandel falt fra nærmere 70 til 39 prosent, mens iOS har gått fra 28 til 33 prosent og Android fra nada til nesten 21 prosent.

Andelen til Apple sitt iOS varierer noe, men ikke mye for de andre nordiske landene med henholdsvis:

Symbian fortsatt størst på verdensbasis

I global målestokk er fortsatt Symbian kongen, med over 30% markedsandel. Etter en periode med nedgang er iOS på fremgang og besitter andreplassen med 25%, etterfulgt av BlackBerry og Android med ca 15% markedsandel.