fbpx

Ikke la programmatisk annonsering føre til digital darwinisme

Programmatisk annonsering er et perfekt eksempel på et teknologiskifte merkevarer ikke kan ignorere. I det minste må de teste det for å unngå digital darwinisme.

Gjesteblogger: Stefan Okstveit / CDO & Partner / LingoMediaGroup

Gjesteblogger: Stefan Okstveit / CDO & Partner / Tvinkle

Programmatisk annonsering er ikke noe nytt. Derimot er det kun et fåtall selskaper  i Skandinavia som har tatt det i bruk. Jeg vil påstå at programmatisk annonsering er relevant og aktuelt for de fleste selskaper, store og små, og konsekvensen av å ignorere denne teknologien kan i ytterste konsekvens gjøre virksomheten din overflødig.

La meg ta deg gjennom noen viktige grunner til at du i det minste bør teste ut om programmatisk annonsering er noe for deg:

1. Fordelen med å være et digitalt selskap er et empirisk faktum

Den digitale elite utkonkurrerer enhver bedrift på tvers av alle bransjer. Det er blant annet dokumentert av Capgemini i deres rapport; The Digital Advantage: How digital leaders outperform their peers in every industry. Resultatet taler på mange måter for seg selv:

2. Du treffer «Bullseye»

Programmatisk annonsering garanterer deg en mye mer nøyaktig distribusjon mot din målgruppe og tillater i løpet av en brøkdel av et sekund optimaliseringer som tidligere vi kun kunne drømme om. Muligheten til å nå målgruppen bassert på alder, geografi, type mobiltelefon, været, siste gang du surfet, i nærheten av…, og flere filtere, skaper mange nye (og unike) muligheter til dialog og «butikk». Resultatet er høyere og bedre ROI.

3. Innsikt i «Micro Moments» eller handlingsøyeblikk 

Kombinerer du programmatisk annonsering med Big Data vil du få ny og unik innsikt som kan benyttes til å utvikle markedsmuligheter som tidligere ikke eksisterte. Innsikt som den konteksten målgruppen din er i når de vurderer dine produkter, varer eller tjenester er på mange måter like viktig å finne ut av, som når de ikke er interessert i det hele tatt. Timingen er jo som vi vet nøkkelen til mye i livet, som når man skal fri til sin kjære, kjøpe ny bil eller nytt hus, bestille sommerens sydentur, eller bare kjøpe en pølse i brød. Innsikten blir bedre med bruk og over tid, og vil bli et avgjørende verktøy for å nå målgruppen til rett tid, på rett sted, og med riktig innhold. Sagt på en annen måte; det vil føre til personlig og individualisert innhold som snakker med deg og ikke bare til deg.

– Har du ikke startet den digitale reisen eller den digital transformasjon av virksomheten din, så flytt deg til siden og la noen andre gjøre jobben din (dette gjelder alle i toppledelsen)

Følgende 5-trinn under beskriver de hovedaktivitene du bør gå igjennom når du vil teste ut en programmatisk annonsekampanje:

Alt som gjenstår er å bestemme seg for å teste ut programmatisk annonsering, slik at du kan oppleve effekten og dermed holde den digitale darwinismen på avstand.

Om Stefan Okstveit

Stefan Okstveit er tidligere kommunikasjonssjef i Sweco Norge og Kommunikasjonsdirektør for Statkraft Norfund Power Invest (nå Aqua Imara) og har jobbet halvparten av sin 20-årige karriere utelands. Jobber daglig som Chief Digital Officer, Gamification Master og digital humanist i Tvinkle.

photo credit: Scorched Earth via photopin (license)