fbpx

Har du iPhone 3G og oppgradert til iOS4, er det bare å nedgradere igjen - her er hvordan!

Hvordan nedgradere din iPhone 3G!

Har du iPhone 3G og oppgradert til iOS4, er det bare å nedgradere igjen – her er hvordan!

iOS4 er kanskje gull & grønne skoger for 3Gs og iPhone 4 eiere, men det er nok ikke realiteten for 3G eiere. Tvert imot. Apple burde ha advart alle med 3G om å IKKE oppgradere. Ikke bare fordi multitasking IKKE funker, eller at de ikke får velge sitt eget bakgrunnsbilde – problemet er jo at telefonen blir så treig at du får lyst til å trekke ut tenna dine sakte med ildtang!

Alt blir treigt med iOS på en 3G – eller Treeeeege som vi burde døpe om telefonen til.

Uansett – det finnes en løsning, nemmelig nedgradering – en prosess som IKKE er verdig Apple sin bruker-opplevelses-mantra, men om du har jobbet litt med PC’er de siste årene så er nok det her plankekjøring å regne som….

Dette trenger du:

Steg 1: Backup

Før du nedgraderer din iPhone er det viktig å bestemme seg for om du vil begynne på nytt, som om telefonen var helt ny – eller om du vil nedgradere den (til versjon 3.1.3) slik telefonen din var på det tidspunktet FØR du oppgraderte til iOS4! Det som er verdt å merke seg er at du kan KUN restore (i mangelen på et norsk ord) til en OS 3.1.3 back, ikke til en backup du gjorde etter at telefonen ble oppgradert til iOS4!

iOS4 kom 21 juni, og for å se om du har tatt vare på en backup gjort FØR det – med OS 3.1.3 sjekk ut  harddisken din på katalog ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup og se om du finner en mappe som er datert tidligere enn 21 juni. For å si det slik – har du kjørt en backup (noe man som oftest gjør automatisk når du synkronieserer mot iTunes, så er det liten sannsynlighet for at du vil finne en backup FØR 21 juni siden iTunes kun tar vare på en backup per enhet…Hvis det er tilfelle BØR du fortsatt nedgradere, men da må du begynne på scratch – synkronisere dine kontakter på nytt, email, apps, kalender, etc… og alle SMS’er etc vil følgelig forsvinne….

Steg 2: Overfør all data

Sannsynligheten for at du må starte på scratch når du nedgraderer er stor – derfor er det EKSTREMT viktig at du overfører alt av bilder og video og annet som du vil ta vare på – hvis ikke er det borte for evig og alltid! Bilder, video, musikk, notater… ta feks screenshot av hvordan apps’ene dine er plassert på din telefon, så blir det ekstra greit å få telefonen til å se tilnærmet lik ut etterpå. Bruker du Mac, så overfør alt til iPhoto. Du kan også via iTunes enkelt sette opp din iPhone som en disk, slik at du kan nå den via din fil-browser (Finder på Mac eller Explorer på Windows) og dermed enkelt flytte alt av innhold over!

Steg 3: Få med alt du har kjøpt

Kjøper du musikk og apps direkte på din telefon, så er det viktig å få overført alt til din Mac. Velg Arkiv / Overfør kjøp til [navnet på din telefon] til iTunes. Du kommer uansett til å miste dine SMS og MMS, så ta evnt kopi av bildene dine som du vil ha, og send de feks til deg selv på mail. Alle apps du har brukt som krever brukernavn og passord, slik som Facebook, Instapaper, Twitter, etc, vil be deg om å taste inn dette på nytt, så skriv det ned – slik at du ikke står bombefast etterpå. Alle spill du har vil du måtte begynne på nytt på også – ingenting vil bli tatt vare på – dessverre, og har du begynt å bruke iBooks er det en App du dessverre vil miste – men på den positive siden vil du få en telefon som du faktisk kan bruke :)

Steg 4: Last ned programvaren

Disse to programmene trenger du å laste ned. Først gå til iclarified.com/entry/index.php?enid=750 og last ned firmwaren til iPhone OS3.1.3. Denne filen er på 228 MB. Det eksakte filnavnet er iPhone1,2_3.1.3_7E18.Restore.ipsw. Denne filen lagrer du på din Desktop. Deretter må du laste ned, og installere en app som heter RecBoot fra www.sebby.net/443-recboot-final-release/.

RecBoot krever 10.5 eller senere og en Intel basert Mac.

Steg 5: Sett din iPhone i DFU modus

Når denne dialogboksen dukker opp, kan du fortsette til steg 6.

Det neste som skal skje nå er at du skal sette din telefon i DFU modus – Device Firmware Update. Plugg telefonen din til din Mac, og slå av telefonen ved å holde inne Sleep-knappen slik at «slå av» funksjonen dukker opp på skjermen. Etter at telefonen er slått av holder du nede både Sleep-knppen og Home-knappen mens du sakte teller til 10. Deretter slipper du Sleep-knappen, mens du fortsatt holder på Home-knappen. Etter et par sekunder vil iTunes poppe opp med dialogboksen over, og da er det som sagt videre til steg 6.

Steg 6: Restore / Tilbakestill

Klikk på dialog-boksen fra Steg5, og klikk deretter på iPhonen din som har dukket opp i iTunes. Så holder du ned opsjons-knappen på din Mac (Shift-knappen på Windows), samtidig som klikker på Restore-knappen. Du vil da bli bedt om å velge en fil – da velger du iPhone OS 3.1.3 firmware filen som du nettopp har lastet ned etter steg 4. Hele restore-prosessen kommer til å ta ca 10 minutter. Ikke klikk på feilmeldings-boksen som dukker opp….

Steg 7: Start RecBoot

IKKE KLIKK PÅ FEILMELDINGEN SOM DUKKER OPP FØR RecBoot HAR GJORT JOBBEN SIN!

Bare la den stå inntil videre. Gå i stedet til din applikasjonsmappe, der hvor du installerte RecBoot. Start filen RecBoot Exit Only. Når du har startet den vil dialogboksen over dukke opp. Klikk på «Exit Recovery Mode» knappen.

«Connect to iTunes» meldingen på din telefon vil forsvinne, og dernest kan du klikke på «OK» i feilmeldingen fra iTunes.

Steg 8: Sett opp telefonen på nytt

Den neste dialogboksen som dukker opp er det VELDIG viktig at du KUN klikker «Cancel» på – hvis ikke er du like langt igjen. Dernest vil det dukke opp en ny dialogboks som spør om du vil hjelpe Apple å forbedre sine produkter eller ikke – ditt valg….Så – etter et lite minutt ca vil telefonen din vise meldingen «iPhone is activated» – og iTunes vil starte for å sette opp din telefon. Sånn – enten fra scratch, eller skulle du være heldig å ha en OS3.1.3 basert backup så skal du ansett være i gang med din nye telefon ….. Skulle det dukke opp en tilsvarende boks som den over her, så velg først «Do not ask me again» og så «Cancel» så slipper du å gå igjennom denne prosessen enda engang for å bevare 3G telefonen din rask og smidig!

Lykke til…..