fbpx

32 verktøy som holder bloggen oppdatert, relevant og i live....og integrert....

«Her er mitt (Sosiale Media) liv»

32 verktøy som holder bloggen oppdatert, relevant og i live….og integrert….

Det har blitt noen timer, det har blitt noen verktøy som har blitt testet ut. Alt for å optimalisere dialogen, kommunikasjonen, samtalen, kontaktene, nettverkingen….alt for å skape innhold interessant nok til at du kommer tilbake – igjen, og igjen og igjen – for å bli informert og oppdatert.

«Her er mitt (Sosiale Media) liv»

Det er mange konferanser, møter, seminarer og bloggposter som omtaler, skriver, forteller og snakker om Sosiale Medier ….. og jeg er definitivt en av disse sjelene, for all del. Ja, jeg konsentrerer meg mest om det forretningsmessige aspektet av det – HVORFOR bedrifter bør ha en Sosial Media strategi, og HVA man kan gå glipp av, HVORDAN vi som forbrukere har endret våre kjøpevaner, at vi påvirkes på helt andre måter enn før, at vi er mindre merkevarelojale – og at man rett og slett ikke kan UNNGÅ å ha en strategi om HVORDAN man skal forholde seg til denne nye salg-, møte- og markedsplassen.

Lærer av å prøve

Min egen blogg er egentlig mitt eget utviklingsprosjekt. Som ansvarlig for salg, marked og forretningsutvikling i Cisco for Nord-Europa er jeg avhengig av å tenke nytt for at Cisco som selskap skal skape, bygge, utvide og vedlikeholde en merkevare som er RELEVANT for våre kunder og partnere.

Hvordan nå 1,3 millioner bedrifter?

Sosiale Medier for meg handler om å etablere en kontakt, en dialog som er virtuell, men samtidig personlig.

Med 1,3 millioner bedrifter i Nord-Europa (Norden & BeNeLux) fordelt på 53 millioner mennesker, så kan vi ansette så mange selgere vi vil, men vi vil aldri rekke å nå frem til alle sammen. Vi har partnere & forhandlere som fungerer som vår utstrakte hånd, men vi når heller ikke frem til alle disse – til det er vi får få.

Over 12 millioner Nord-Europere mellom 25 og 55 år har en Facebook konto i dag, mange er å treffe på LinkedIn og det blir stadig flere å finne på Twitter også. Min blogg og min tilstedeværelse på forskjellige Sosiale Media plattformer er engasjerende, motiverende, inspirerende og ikke minst lærerikt.

Disse verktøyene har blitt mine favoritter så langt!

Magien ligger i hvordan disse verktøyene integreres, hvordan verktøyene hjelper hverandre mot et felles mål – som i all sin beskjedenhet er å generere lesere av bloggen – eller hjemmesiden hvis du vil.

Content is King

En ting er å få verktøyene til å spille på lag med deg, men du kan ha så mange verktøy du vil – og de kan være så integrerte de bare kan, men mangler innholdet så forsvinner også leserene. Derfor gjelder det ALLTID å starte med et klart og definert mål … blogg, hjemmeside, eller hva det måtte være. HVA skal du fortelle, HVOR ofte skal du oppdatere (folk får fort vaner, og forsvinner like fort hvis du avviker når en trend har blitt satt), og ikke minst HVORDAN (her kommer verktøyene inn igjen) du skal fange folks/lesere sin oppmerksomhet!

De fleste – ikke alle – av verktøyene har jeg brukt en god stund – og mange er også omtalt her på HansPetter.info, så kikk litt rundt, spesielt på kategorien Sosiale Medier / SoMe – eller bruk søkefunksjonen for å lese mer :)