fbpx

Hekta på Nike Fuel

Nike Fuelband er unøyaktig, kanskje litt unødvendig, men samtidig også veldig motiverende å bruke.

Klokke, fuel (Nikes egen algoritme for energiforbruk), kalorier og antall steg. Alt levert på et armbånd som via Bluetooth kobles til din iPhone og dernest til nettet.

Det her er et genialt konsept for alle som trenger litt ekstra motivasjon for å komme eller holde seg i form. Derfor er det egentlig ikke så farlig at Nike Fuelband på ingen måter er nøyaktig når det kommer til kaloriforbrenning – som et eksempel. Fuelband er faktisk så unøyaktig hva gjelder kalorier at det ikke er noe vits å tenke på det en gang. Når jeg trener på Elixia bruker jeg Wahoo-pulsbånd og kaloriforbrenningen her vs Fuelband er like stor som avstanden mellom Oslo og Tromsø.

Les den heller svært så kritiske omtalen av Nike Fuelband fra Teknisk Ukeblad.

Motivasjon gjennom gamification-elementer

Når jeg har lagt fra meg og akseptert at Nike Fuelband er unøyaktig – og det gjelder ikke bare forbrenningen min – så sitter jeg fortsatt igjen med et svært så tiltalende produkt. Via Nikes egen portal for Fuelband registrerer jeg meg med min egen profil. Alder, kjønn, vekt, etc skal inn. Fra både iPhone-appen og via nettet har jeg nå en komplett oversikt over hvordan det går med meg og de Fuel-målene jeg har satt meg.

Klikk på bildet for full størrelse

Klikk på bildet for full størrelse

Med de målene jeg har satt meg – både mitt daglige Fuel-forbruk og for de neste fire ukene – vil Nike behørlig feire og belønne meg når jeg har oppnådd nye mål, satt nye rekorder, med mer. Til og med Fuelbåndet mitt vil feire meg når jeg har nådd mitt daglige mål – og det er laget flotte animasjoner til både app og nett:

Nike-Fuelband-award

Har du behov for å fortelle «verden» hvor flink du har vært så kan du selvsagt dele «nyheten» via Facebook og Twitter. Enda bedre er det derimot å kunne se hvordan du gjør det oppimot andre Fuelbrand-venner via Facebook. På daglig eller ukentlig nivå kan jeg måle meg oppimot Thomas Moen, Erik Eskedal eller Henriette Høyer – for å nevne noen. Førstnevnte har også omtalt Fuelband på Netcom sin blogg for en stund siden, og endte opp med å kjøpe «motivasjonsbåndet» til alle sine ansatte.

nike-fuelband-gamification

Det her gjør Nike Fuelband verdt kostnaden på 150 USD alene. Om kaloriforbruket ikke stemmer så spiller det ingen rolle lenger. Om skrittelleren ikke er 100 prosent nøyaktig gjør meg heller ingenting, for om den er unøyaktig for meg, så er den det for alle de andre også – og så lenge utgangspunktet er likt for alle, så gjør det meg ingenting. Det er motivasjonen i å konkurrere med de andre som gjør Nike Fuelband til en «digg gadget» å ha – selv om den er muligens litt dyr…

Har du ikke mange Facebook-venner som har Nike Fuelband, så vil du uansett se hvordan du «ligger an» i forhold til Nike sitt Fuelband-community, samt de Fuelband-brukerne som har tilsvarende profil som deg selv:

Nike-fuelband-community

Jeg synes det passer seg å avslutte min uhøytidlige test og anbefaling av Nike Fuelband med Thomas Moen sin egen konklusjon:

Nå har vi morsomme intern konkurranser om hvem som er mest aktiv, og den som er mest aktiv hver måned får en premie. Dette har vist seg å både være sosialt, morsomt og ikke minst – alle blir i bedre form.

Kanskje sjefen heller bør kjøpe Nike Fuelband til sine ansatte til jul – som tross alt motiverer til bedre helse – i stedet for å gi de alkohol og sjokolade…

Nike Fuelband er fortsatt ikke til salgs i Norge, men kan kjøpes feks via Amazon i England, Ebay eller hos Apple – enten i butikkene eller via Apple Store i USA, med flere.