fbpx

Groovy Bluetooth-lyd fra Luxa2

Luxa2 Groovy høyttaleren er siste skudd på Bluetooth-baserte høyttalere jeg har testet. Og den skuffer på ingen måter.

Det er primært 4 kategorier jeg dømmer etter når det kommer til høyttalere av denne typen her. Design, lydkvalitet, tilkoblingsmuligheter og størrelse. Hvor godt høyttaleren leverer i forhold til disse 4 kategoriene bør stå i overenstemmelse med prisen og her innfrir Luxa2 Groovy Bluetooth-høyttaleren synes jeg. iTing.no selger denne for 699 kroner. Benytter du deg av HansPetter.info som rabattkode får du i tillegg 10 prosent rabatt, så jeg kan trygt si at dette er god verdi for pengene.

Design

La oss ta designet først. Luxa2 Groovy Bluetooth høyttaleren ser veldig bra ut synes jeg, og kan godt sammenlignes med de langt større og  dyrere høyttalere fra B&W – A5 Airplay til 3.898 kroner hos HiFi-Klubben og ikke minst Libratone Zipp-høyttaleren som jeg omtalte tidligere i januar 2014 og som ble med meg til juleferien i Thailand. Sistnevnte koster 2.990.

luxa2-top

Grooy høyttaleren har et veldig minimalistisk design som ser veldig bra ut, være seg om du har den på arbeidspulten din eller med på ferieturen. Vekten på 566 gram gir inntrykk av et solid kvalitetsprodukt som også hever forventningene dine hva gjelder lydkvaliteten. Knappene på oversiden er gode å bruke og det generelle inntrykket imponerer. Groovy leveres med to «bærestropper» – svart og i brunt skinn – som enkelt lar seg bytte ut, eller fjerne helt hvis du ikke vil ha den på. Personlig synes jeg den ser bedre ut med når stroppen er montert på. 

Lydkvalitet

Lydkvaliteten er god, men den låter i henhold til prisen. Den «danker» ikke ut de dyrere modellene, men holder i massevis til normal spilling på kontoret, på hotellrommet eller på hytteturen med familien. Skal du på fest med gjengen på hytta vil den derimot ikke levere. På «full guffe» vil både bass og diskant «smøre» seg sammen og ikke låte spesielt godt. Jeg har først og fremst brukt den på hjemmekontoret og brukt den over Bluetooth mot min iPhone 5 for å streame musikk fra både Spotify og Radio Play og synes den leverer varene godt. Med mikrofonen på toppen av Groovy kan du også bruke høyttaleren som konferansetelefon hvilket jeg liker veldig godt. Tilbakemeldingene fra de jeg har snakket med via Groovy-høyttaleren er også positiv. Den låter bra og leverer mer enn godt nok også her. Spiller du ofte musikk fra din egen laptop vil Groovy-høyttaleren være en utrolig god «oppgradering» og det til en veldig hyggelig pris. Som sagt, Luxa2 Groovy er ikke høyttaleren for lyd-fanatikere, men for normal hverdagslytting.

Tilkoblingsmuligheter

Tilkobling til Groovy er såre enkelt. Bluetooth er det som gjelder. Du kan også koble til dine musikk-enheter via jack-pluggen. Selv så skulle jeg gjerne sett at jeg kunne koblet meg til via USB, slik at min iPhone samtidig hadde blitt ladet mens jeg spilte musikk. Du lader opp Groovy via micro-USB-tilkobling og det er litt kjedelig at denne også sitter på toppen av enheten. Mens jeg har den på hjemmekontoret har jeg den stort sett alltid tilkoblet og da hadde det sett penere ut om denne kabelen hadde vært tilkoblet på baksiden.

Ellers er det som tidligere nevnt leveres Groovy med en mikrofon som gjør det mulig å bruke den som en konferansetelefon hvilket jeg liker veldig godt. Ingen AirPlay-muligheter som du finner i dyrere modeller, men til denne prisen var det heller ikke forventet. Jeg har tidligere brukt å ha med meg MiTone MITSP100-høyttaleren på kortere turer, men Luxa2 Groovy vil nok ta over plassen nå fremover.

Tilkobling av din smarttelefon via Bluetooth er som «normalt» – du holder av/på-knappen lenge nok inne til at det blinker en rød/blå-lampe på fremsiden av høyttaleren, og da dukker den opp i oversikten over dine Bluetooth-enheter på telefonen. Når telefonen er tilkoblet vil lampen lyse blått, ellers vil den lyse rødt når den lader. Kan i tillegg legge til at den «låter» fra seg ganske kraftig når den skal minne deg på om å lade den opp, og mens vi er inne på det så kan det nevnes at batterikapasiteten på over 3 timer ved full styrke er veldig bra – spesielt med tanke på at du nok IKKE kommer til å spille Groovy på full styrke.

Det skal også nevnes at Groovy ikke leveres med strømadapter, men kun en USB-kabel.

Størrelse

Luxa2 Groovy er ikke den tyngste og største høyttaleren, og det er klart at det påvirker lyden.

Til sammenligning veier for eksempel Libratone Zipp nesten 2000 gram.

Konklusjon

[Tweet «#Luxa2 Groovy høyttaleren er en god erstatning for mange andre #Bluetooth-høyttalere.»]God batterikapasitet, lekkert design, god lydkvalitet for hverdagslytting og innebygd mikrofon gjør Groovy til et godt og allsidig produkt, og det til en svært hyggelig pris. For hjemmekontoret eller en weekendtur på hotell vil jeg ta med meg Groovy-høyttaleren. Skal jeg på hytta eller en lengre ferie og du skal ha skikkelig «guffe» blir Libratone Zipp min følgesvenn.

Kjøper du Groovy-høyttaleren via iTing.no og legger til HansPetter.info som rabattkode kommer du unna med kun 630 kroner. Det synes i alle fall jeg er en god deal.

Disclaimer: iTing annonserer i tillegg på HansPetter.info.