fbpx

Google Pixel 8 Pro – Solid førsteinntrykk

Google Pixel 8 Pro imponerer med betydelige oppgraderinger i kamera, utrolig lyssterk skjerm og kraftigere prosessor for å håndtere mange nye og spennende AI-oppgaver. Alt i alt en solid oppgradering fra sin forgjenger.

Onsdag 4. oktober klokken 16:00 befant jeg meg i Google sine kontorer på Aker Brygge sammen med en knippe andre teknologi-skribenter og -nerder, for å få med oss den offisielle lanseringen av de nye Pixel 8-telefonene og den nye Pixel Watch 2-klokken. Da eventet var ferdig, fikk jeg anledning til å låne med meg både Pixel 8, Pixel 8 Pro og Pixel Watch 2. Så langt har jeg kun lekt meg litt med Pixel 8 Pro. 

Google Pixel 8 Pro

* Googles norgessjef, Tine Austvoll Jensen, ønsket oss velkommen til lanseringen av nye telefoner og klokke.

Skuffer ikke

Dette er min andre generasjon Pixel-telefoner jeg har testet, og blant andre Android-telefoner, var Pixel 7 Pro min favoritt. Derfor ville det ikke sjokkert meg om Pixel 8 Pro ville bli min nye favoritt. 

Google Pixel 8 Pro

* Klarer du å se forskjellen? Den ene telefonen er den gamle Pixel 7 Pro, mens den andre er 8 Pro. Ser du hvem som er hvem?

Førsteinntrykket skuffer i alle fall ikke, selv om jeg rent subjektivt ikke nødvendigvis er fan av den nye blåfargen – Bay – jeg har fått låne. Og når først fargen er med på å skape litt blikkfang, burde dekselet som fulgte med vært transparent og ikke “malt” i samme blåfarge.

Google Pixel 8 Pro

Når det er sagt bryr jeg meg svært lite om fargene egentlig, men skulle jeg valgt selv, ville jeg nok gått for Obsidian, som på godt norsk er svart. 

«AI-first»

Google har valgt å beholde det ikoniske Pixel-designet med visir-kameramodulen som først ble introdusert i Pixel 6-serien, og som tilfører en “touch” av eleganse til det ellers generelle utseendet. Det er lenge siden det var mulig å skille mobiltelefonene fra hverandre på utsiden, i alle fall på fronten, derfor bruker også Google mesteparten av lanseringseventet på å snakke om innsiden. 

Google Pixel 8 Pro

Og på innsiden av Google sine Pixel-telefoner er det mye kunstig intelligens. Derfor har også Google utviklet sin egen prosessor. I Pixel 8-telefonene finner vi Tensor G3-prosessoren, som er optimalisert for AI-oppgaver og maskinlæringsalgoritmer.

50-megapixelkamera og fremtidige AI-tjenester

En av oppgavene til G3-prosessoren er å gjøre deg og meg til de beste fotografene. Til de beste innholdsskaperne. Kamerasystemet på Pixel 8 Pro har fått betydelige oppgraderinger fra sin forgjenger. Telefonen har en 50-megapiksel hovedsensor med vidvinkellinse, som tilbyr forbedret ytelse i svakt lys og bildestabiliseringsfunksjoner.

 

I tillegg er det en 12-megapiksel sensor med en ultravidvinkellinse, som gir et bredere synsfelt for å fange opp fantastiske landskap og gruppebilder. Du kan også velge 2x og 5x optisk zoom. Og via Google Foto-appen har du veldig mange AI-muligheter til å redigere og forbedre bilder og video i etterkant. Min personlige favoritt må sies å være det magiske viskelæret (som ikke er noe unikt for Pixel 8 Pro).

Google Pixel 8 Pro

* Tok med meg Pixel 8 Pro på et lite familiebesøk til Tromsø. Bildet er tatt fra Tromsdalen over Tromsø-øya.

Dessverre er flere av de mest spennende nyhetene ikke ennå tilgjengelig til Pixel 8 Pro. Mens noen av disse tjenestene, som er AI-baserte, vil komme i løpet av året, er det andre vi kanskje må vente veldig lenge på. 

Ekstremt kraftig lysstyrke

Skjermen på Google Pixel 8 Pro har gjennomgått betydelige forbedringer sammenlignet med Pixel 7 Pro, hvor lysstyrken nå topper ut på hele 2,400 nits i direkte sollys. Dette er en betydelig økning fra Pixel 7 Pro, som hadde en maksimal lysstyrke på rundt 1,400 nits. Denne forbedringen gjør at skjermen er mye lettere å se i sterkt lys, noe som forbedrer brukeropplevelsen betraktelig. 

Google Pixel 8 Pro

* 5x optisk zoom av blant annet Ishavskatedralen fra Tromsdalen hos familien. Ganske grei utsikt med andre ord :)

Batteri, lading og oppdateringer

Batterikapasiteten er på 4,575 mAh, som vil holde deg påkoblet hele dagen. Pixel 8 Pro støtter opptil 27W lading via kabel og 12W trådløs lading. Google har alltid vært forpliktet til å tilby regelmessige programvareoppdateringer og sikkerhetsoppdateringer for sine Pixel-enheter, og Pixel 8 Pro er intet unntak. Med en utvidet programvarestøtteperiode på 7 år vil enheten motta OS-oppdateringer, sikkerhetsoppdateringer og funksjonsdropper frem til 2030. Hvor rask og relevant Pixel 8 Pro-telefonen vil være om seks år, er en annen ting. 

Flaggskip-pris

Pixel 8 Pro er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra 4. oktober, med generell tilgjengelighet i butikker og på nett fra 12. oktober. Prisen for Pixel 8 Pro starter på 12,700 kroner. Da får du en lagringskapasitet på 128 GB. 

Du kan lese mer om Google Pixel 8 Pro på blant annet nettsidene til Elkjøp.