fbpx
reklame

Google og Facebook har 25 prosent av all reklameomsetning – offline og online!

Google og Facebook dominerer ikke bare online. Etterhvert som stadig mer av all innhold konsumeres digitalt, blir duopolet stadig mektigere.

På knappe 5 år har Facebook og Google gått fra 9 til 25 prosent av det totale reklamemarkedet i verden. For hver 100-lapp markedsførere brukere på markedsføring og reklame, får Google og Facebook 25 kroner.

Søk og sosiale medier vokser i en utrolig hastighet og domineres fullstendig av to giganter. Og en er fryktelig mye større enn den andre. For mens Facebook får 7 kroner av hver 100-lapp, sitter Google igjen med 18 kroner.

Fra 2016 til 2017 har duopolets posisjon styrket seg med 5 prosent. Det betyr en årlig vekst på 25 prosent. Fortsetter de samme vekst i 2018, vil to selskaper sitte igjen med over en tredjedel av all reklame i verden ifølge Statista.

 

Infographic: 25 Percent of Global Ad Spend Goes to Google or Facebook | Statista

 

Søk og sosiale medier forbi TV i 2018?

Sitter Google og Facebook igjen med over 30 prosent av alle reklamekronene i 2018, sitter de også igjen med nær 70 prosent av all markedsføring digitalt. Nesten all vekst i digitale kanaler tilfaller duopolet. Og fortsetter veksten i samme takt i 2018 som det har gjort de siste årene, vil søk og sosiale medier (internett) vokse seg forbi TV i 2018 i Norge, og bli den største reklamekanalen.

 

Bilde: rawpixel.com via Unsplash