fbpx
Google Maps

Google Maps fyller 15 år – får flere nye funksjoner og kommer i ny drakt

Om ikke lenge vil brukerne av Google Maps kunne få informasjon om blant annet temperatur, sikkerhetstiltak og tilgjengelighet for funksjonshemmede om bord på ulike transportmidler over hele verden.

I 2005 tok Google sikte på å kartlegge verden da Google Maps ble lansert for 15 år siden. Siden den gang har selskapet flyttet grensene for hva et kart kan gjøre: fra å hjelpe brukerne med kun å navigere enkelt fra A til B, til nå å være et verktøy for å utforske og få ting gjort ute i den store verden.

– I disse dager feirer vi 15-års jubileet til Google Maps med å gi appen nytt utseende og nye funksjoner. I tillegg lanserer vi flere produktoppdateringer som oppfyller ønsker som har kommet fra noen av de over én milliard brukerne som benytter Google Maps til å se og utforske verden, sier avtroppende kommunikasjonssjef i Google Norge, Helle Skjervold.

Nytt utseende fra innsiden og ut

Fra og med torsdag 6. februar, vil en oppdatert Google Maps-app være tilgjengelig både til Android og iOS. Den oppdaterte versjonen av appen gir brukerne alt de trenger via fem faner som er enkelt tilgjengelig; Utforsk, Reiserute, Lagret, Bidra og Oppdatert.

Google Maps

Oppdag nye steder og få nye opplevelser

Google Maps får nå også et nytt ikon. Det skal gjenspeile den utviklingen tjenesten har gått gjennom på 15 år med kartlegging av verden. Ikonet er inspirert av det som har vært et kjennetegn ved Google Maps helt fra begynnelsen – kartnålen – og representerer skiftet tjenesten har vært gjennom; fra kun å ta brukeren til en destinasjon, til å kunne hjelpe brukeren med å oppdage nye steder og få nye opplevelser.

 

– I Google klarer vi jo ikke å motstå en skikkelig bursdagsfeiring, så brukerne må dessuten holde øynene åpne for vårt festkledde bil-ikon som vil være tilgjengelig i en begrenset periode når man navigerer i Google Maps, sier Skjervold.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Laget for deg som er på farten

Google Maps utvikler seg kontinuerlig for å hjelpe brukerne med å komme seg rundt, uansett hvordan de velger å reise. De nye reisefunksjonene i Google Maps-appen skal hjelper brukerne med å holde seg oppdatert når de velger offentlig kommunikasjon.

I 2019 lanserte Google funksjonen som kan forutsi hvor full en buss, et tog eller en undergrunnsbane er, basert på tidligere reiser. For å hjelpe brukerne med å planlegge reisene sine legger Google nå til data om ruter registrert av tidligere reisende. Det fører til at brukerne snart vil kunne få se nye, viktige detaljer om ulike transportmidler, som blant annet:

Disse nyttige dataene samles inn fra tidligere reisende som har delt sine opplevelser, og vil dukke opp ved siden av kollektivtransportrutene når de er tilgjengelige. For å hjelpe fremtidige reisende kan brukerne svare på en kort undersøkelse inne i Google Maps om sin opplevelse på nylig gjennomførte reiser. Funksjonene vil bli rullet ut globalt i mars, med varierende tilgjengelighet avhengig av region og lokale transportselskaper.

En følelse av retning

I 2019 lanserte Google funksjonen Live View for raskt å kunne hjelpe brukerne med å bestemme seg for hvilken vei de skal velge når de skal gå en rute foreslått av Google Maps. Ved å kombinere Google Street Views bilder fra den virkelige verden med maskinlæring og smarttelefon-sensorer, viser Live View brukerne de reelle omgivelsene med den foreslåtte ruten som et lag oppå i AR.

Google Maps

* Live View vil snart hjelpe brukerne med å bli orientert om anbefalt retning på nye måter.

 

– Når Google Maps fyller 15 år er det på sin plass å sende et stort takk til alle som stoler på vår tjeneste og for at de har fulgt oss gjennom alle disse årene. Vi kan nesten ikke vente på å se hva de neste 15 årene vil bringe, sier Skjervold.

 

Gjennom de neste månedene vil Google utvide Live View og teste ny funksjonalitet. Selskapet starter med å forbedre assistansen når man søker etter et bestemt sted. Da skal man raskt kunne se hvor langt unna og i hvilken retning stedet ligger.