fbpx

Google Home og Amazon Alexa vil integreres i alt, men ikke i DAB-radio

Google Home, Amazon Alexa, Apple Siri, Microsoft Cortana personifiserer og personaliserer din digitale hverdag. Også ditt radiotilbud, men ikke på DAB.

Jeg har Google Home og Amazon Echo hjemme. To fysiske digitale assistenter som kan svare meg på spørsmål. Skru av og på lyset, hjelpe meg med oppskrifter, oversettelser, forslag til restauranter jeg bør besøke, filmer jeg bør se, feriemål jeg bør planlegge, og veldig mye mer.

I tillegg har jeg Apple Siri i øret, på mobilen, nettbrettet, laptopen og mine Apple TV. Men Siri er ikke særlig smart. Ennå. Det er Google Home og Amazon Echo. Og de blir smartere for hver dag. Hyggelige er de også. Begge to kan lese opp de siste nyhetene til meg også, og fortelle meg om jeg bør ta med meg paraply når jeg skal ut en tur, eller om jeg kanskje heller bør holde meg inne.

Les også: Apple AirPod vil la deg sømløst styre Internett via stemmen din (HansPetter.info)

Enn så lenge kan de ikke bestille og handle for meg, men når de offisielt lanseres i Norge, vil jeg kunne snakke norsk og ikke engelsk, samtidig vil jeg kunne be de om å utføre langt flere tjenester basert på lokal tilgjengelighet.

Radio, men ikke DAB-radio

Google Home og Amazon Alexa er fremtiden. Det kunne vi også lese og se fra CES 2017-konferansen i Las Vegas. Spesielt Alexa er nå integrert i en rekke enheter utenfor Amazon. LG annonserte at de har integrert Alexa til sitt Smart InstaView-kjøleskap som inneholder en 29-tommers touch-basert LCD-skjerm. Gleder meg allerede til jeg kan be Alexa om å handle matvarene mine hos Kolonial.

 

 

Lenovo og Monster har integrert Alexa i sine nye høyttalere, General Electric har integrert Alexa i sine nye lamper, og Whirlpool har valgt å integrere Alexa i sine nye vaskemaskiner og tørketromler. I tillegg ble det lansert en rekke andre sikkerhetsprodukter for hjemmet og kjøkkenmaskiner fra Gourmia. Og bilprodusenten Ford annonserte også under CES at de vil integrere Amazon Alexa i bilene sine, men også slik at du kan nå din bil fra Amazon Alexa hjemme.

 

Halvleder-selskapet NXP Semicondutors var også tilstede på CES for å vise frem deres nye mikroprosessorer med integrert tale-teknologi fra Google Home og Amazon Alexa.

Google Home og Amazon Alexa kan gjøre mye. Men ikke alt. Ikke ennå. Den kan ikke starte DAB-radioen min. Jeg har ikke lest eller hørt noe om at Google Home, Amazon Alexa eller andre stemmestyrte personlige assistenter vil integreres i DAB-radioer. Tviler på det vil skje, for der hvor Google Home og Amazon Alexa kan gi deg en personifisert og personalisert brukeropplevelse over internett, vil DAB-radio kringkastes likt for deg og meg.

Neste bilen jeg kjøper vil være internett-tilkoblet – og muligens også stemmestyrt fra Google, Amazon, Microsoft eller Apple. Den vil sikkert være utstyrt med DAB-radio også. Uten at det egentlig gjør noe. Fremtidens radio vil gå over internett. Som alt annet. Også i bilen.

Min Google Home står i vinduskarmen på kjøkkenet

 

Amazon Alexa står på kontoret mitt

Se også Aftenpostens Teknologimagasinet av 12. januar 2017, hvor de også snakker om CES og Amazon Alexa