fbpx

600 svar på undersøkelse om alder, kjønn og bruk - resultatet er kanskje ikke overraskende?

Google+ ett år senere: Mange brukere – få som bruker det

600 svar på undersøkelse om alder, kjønn og bruk – resultatet er kanskje ikke overraskende?

Google+ har blitt kalt mye – spøkelsesby, tom og kjedelig cafe og ikke minst en tom badestrand. Årsaken har vært enkel – få brukere som sjelden eller aldri bruker Google+. Den siste tiden har derimot antall brukere økt kraftig, men til tross for veksten ser det fortsatt ut som folk flest ikke bruker Google+ nevneverdig. For de fleste oppleves nettverket fortsatt som en pen, men tom badestrand.

Klikk på bildet for større utgave

Mer eller mindre ikke tilstede

7 av 10 bruker mindre enn en time i uken på Google sitt sosiale nettverk – Google+ – som for ca ett år siden ble lansert. I april 2012 skrev jeg artikkelen «Google+ – Meningsløst for de fleste bedrifter» som jeg fulgte opp med å spørre folk rundt i forskjellige nettverk (bloggen, Facebook, Twitter, LinkedIn og selvsagt Google+) om deres bruk av Google+. Årsaken var en amerikansk undersøkelse som konkluderte med at Google+ først og fremst ble brukt av unge, mannlige studenter. Med god hjelp av Morten Myrstad (Norges svar på Chris Brogan hva gjelder Google+ engasjenement) fikk vi spredt undersøkelsen min inn i Google+ nettverket, uten at det dessverre så ut til å hjelpe så mye.

800,000 registrerte Google+ nordmenn

Det er ingen tvil om at det er mange som er registrerte Google+-brukere, samtidig som det ikke er noen tvil om at det er fortsatt få som bruker Google+. Jeg tror dessverre også at sannheten ser enda mer negativ ut for Google+ bruken enn hva resultatet av denne lille undersøkelsen viser. Tenker først og fremst på at de jeg har nådd – 600 personer har svart – er først og fremst personer som er aktive – i ett eller flere sosiale nettverk – og som dermed er med på å «pimpe» opp resultatet.

Dette er derfor på ingen måte en undersøkelse som er representativ for Norges befolkning, men kanskje en indikasjon på hvem som kanskje bruker Google+ – og at det ikke er unge, mannlige studenter som gjelder her i Norge, mens middelaldrende menn. Fleximann – som er en av de mest aktive norske bedriftene (jeg har kommet over) på Google+ – foreslår at Google+ kanskje egner seg best for «ingeniører, studenter, web-designere, software utviklere og markedsførere.» Jeg vet ikke – personlig synes jeg fortsatt at veldig mye av det som skjer på Google+ handler først og fremst om Google+, men det er nesten å forvente når man skal skape noe nytt.

Av de som bruker mer enn en time i uken på Google+ er i alle fall 9 av 10 menn, og 6 av 10 35 år eller eldre – skal vi tro resultatet av undersøkelsen min. Hva gjelder kvinnene – 25 prosent av besvarelsene – så er alder og bruk langt mer spredt – ingen dominerende aldersgruppe, selv om det først og fremst er de over 25 år som har svart her.

Kvinners bruk av Google+ - fordelt på alder

Kvinners bruk av Google+ – fordelt på alder

Bruksmønsteret på kvinnene er også langt mer spredt enn hos mennene – selv om signalene her også er ganske så klare – enten så bruker man ikke Google+ i noe særlig grad, ellers så er man ganske så aktiv:

Kvinners bruk av Google+ - fordelt på antall minutter per uke

Kvinners bruk av Google+ – fordelt på antall minutter per uke

Lede eller følge?

Som rådgiver er det vel fortsatt min oppgave å gi råd, og jeg står vel fortsatt ved at Google+ er meningsløst for de fleste bedrifter. For de FLESTE – ikke glem det. Det er ingen tvil om at Google+ har blitt et veldig godt sosialt nettverk i løpet av det året nettverket har eksistert, men så lenge brukerne uteblir så blir det ganske så meningsløst. Google+ har definitivt livets rett og jeg har stor tro på at nettverket vil etablere seg til å bli et langt viktigere og strategisk nettverk for mange virksomheter i tiden fremover. Med de avanserte tjenestene som Google har puttet inn i Google+, kombinert med alle andre tjenester i Google-sfæren som blir stadig tettere integrert med Google+ så vil det være vanskelig rett og slett for personer og bedrifter å ikke måtte forholde seg til Google+ på en eller annen måte. Spørsmålet er om du vil lede eller følge – det er helt opp til deg.

Som jeg også skrev i desember 2011 i bloggposten «Google+ har virkelig ikke tatt av» så hadde jeg først og fremst merket Google+ ved at Facebook hadde blitt større og bedre, og det mistenker jeg fortsatt vil være tilfelle. Google+ sitt siste tilskudd av tjenester er Event-planleggeren som er langt mer omfattende og bedre enn Facebook sin egen, men som vi har registrert tidligere vil Facebook helt sikkert gjøre forbedringer i løpet av kort tid på sin Event-planlegger – og så lenge de har majoriteten av både brukere og bruk – vil Google+ fortsatt leve i skyggen….enn så lenge.

Last ned den komplette rapporten her

Jeg har – som seg hør og bør – lagt ut rapporten i sin helhet for nedlasting – i to utgaver:

Hva tenker du og din bedrift om Google+ – vil dere lede eller følge?

 

Bilde: FreeDigitalPhotos.net