fbpx

Nydelig notatblogg som komplimenteres perfekt med Dropbox og Evernote

Glem den gamle notatblokka – Ghostwriter Notes for iPad

Nydelig notatblogg som komplimenteres perfekt med Dropbox og Evernote

Har du kjøpt deg en iPad, men fortsatt ikke klart å gi slipp på den gamle notatblokka? Synes du det tar litt tid å først skrive notater for hånd, for så å skrive de ned på PC-en etterpå?

Produktivitetstap kaller jeg det, men med Ghostwriter Notes – helst sammen med en stylus penn, og komplimentert sammen med markedets beste app for samling av notater, bilder, lydklipp med mer – Evernote – så kan du en gang for alle legge den gamle notatblokka på hyllen! Ghostwriter Notes for iPad har et enkelt grensesnitt, men det gjør også sitt til at den blir enkel å bruke – og dermed blir den også brukt. «Det enkle er ofte det beste» som det heter.

Just Mobile Stylus pen

Det er derimot ikke enkelt å skrive eller tegne med fingeren, så skal det bli noe dreis på notatføringen din på Ghostwriter Notes så vil jeg anbefale deg å gå til anskaffelse av en skikkelig pen. Tok meg en tur ned til humac i går på Ullevål og kjøpte meg en Just Mobile Alupen for den nette sum av 299 kroner, og vips så var løsningen på plass. Nå kan jeg bruke Ghostwriter Notes for å tegne, skrive – velge papir underlag (linjer, ruter, med mer) – blekk, kulepenn, tusj, visklær osv – og når jeg er ferdig velge å lagre notatene rett i Ghostwriters egen bokhylle, eller eksportere notatene som PDF på email, overføre notatene til min Dropbox konto, til Evernote, lagre det som et bilde, overføre det til mitt iTunes bibliotek, eller skrive det ut på printere som støtter AirPrint – som feks den nye ePrint-serien til Hewlett-Packard.

Pass på hvor du legger hånda di

Som med alle multi-touch skjermer så er det en liten øvelse å skrive eller tegne på en iPad med fingeren eller med en penn, uten at resten av håndflaten rører skjermen. Etter noen minutter med øvelse så satt det godt for min del, og deretter gikk det veldig smertefritt å bruke Ghostwriter Notes for iPad.

Det jeg spesielt likte var at når du skal skrive med penn så blir skjermen delt i to, hvor den øvre delen viser deg siden som sådan, mens den nedre delen som skal brukes til å skrive på, forstørres slik at det blir enklere å føre pennen. Graden av forstørrelse kan du selv bestemme, og når du begynner å nærme deg slutten på skrivefeltet, flytter forstørrelsesglasset seg automatisk videre slik at du kan fortsette å skrive uten avbrudd. En egen knapp for linjeskift gjør at du flytter deg ned til neste skrivelinje. Akkurat så enkelt og intuitivt at Ghostwriter Notes blir å bruke fremover.

Du kan også importere bilder – enten fra ditt clipboard eller direkte fra kamera albumet ditt – om du har et bilde du vil kommentere eller tegne på.

Kort oppsummert:

Les mer – og last ned – Ghostwriter Notes for iPad her