fbpx

Finn verdisakene dine med Nokia Treasure Tag

Med Nokia Treasure Tag kan du finne alle dine verdisaker enkelt via din telefon.

Dustin-Nokia-Treasure-Tag-WS-2

Dustin selger Treasure Tag for 245,-

Har du opplevd å ikke finne mobilen eller bilnøklene før, eller vesken din og andre viktige eiendeler du «bare må ha med deg»? Selvsagt har disse tingene en tendens til å bli borte når du har dårlig tid fra før av. Med Nokia Treasure Tag så kan du slippe det ekstra stresset på en enkel og billig måte.

Fredag 3. oktober var jeg i Ålesund i anledning av Atea sitt #AteaCommunity arrangement. Der solgte de blant annet Nokia sine Treasure Tags som jeg bare «måtte» kjøpe – fordi jeg hadde lyst til å teste ut, men også fordi jeg har behov en slik «tag» – ikke bare en heller ser det ut til, så du skal ikke se bortifra at jeg kommer til å kjøpe meg flere.

Nokia Treasure Tag WS-2 er en liten «gummidings» som du kan feste til hva som helst – i mitt tilfelle festet jeg det til mine bilnøkler som har en tendens til å komme på avveie. Man skulle kanskje tro at løsningen fra Nokia kun ville fungere sammen med Nokia sine egne telefoner, men Treasure Tag-appen kan du laste ned til både Android, iOS og Windows Phone.

For Android og Windows Phone får du ytterligere en fordel hva gjelder tilkoblingen, for mens Apple ikke har åpnet NFC for annet enn Apple Pay, er NFC helt åpent og tilgjengelig for Android og Windows Phone, og da holder det å trykke inn multifunksjonsknappen i midten av Treasure Tag-en for å koble den til, mens for iOS må det gjøres via Bluetooth.

Oversikt over alle verdisaker via telefonen

Med eller uten NFC – Nokia Treasure Tag er enkelt å ta i bruk, og enkel å bruke. Når du har pakket opp din nye Treasure Tag – lastet ned, og åpnet appen (slå på Bluetooth hvis du bruker iPhone), så trykker du inn multifunksjonsknappen et par sekunder etter at du har valgt å legge til en ny enhet.

Nokia-Treasure-Tag-oversikt-app

Når Treasure Tag-en din er registrert kan du velge et passende ikon – for mitt vedkommende ble det en bil, siden Treasure Tag-en jeg kjøpte er koblet til min bilnøkkel, hvor jeg i tillegg har hektet på Verisure sin husalarm, i tillegg til det jeg tror er markedets minste kabel for lading av iPhone og iPad.

Nokia Treasure Tag finner mobilen din

Av og til er det ikke nøklene som har kommet på avveie, men mobilen din – og da får Nokia sin Treasure Tag en ekstra funksjon. Trykker du inn multifunksjonsknappen et par sekunder (forutsatt at mobilen din ikke står på lydløs, Bluetooth er tilkoblet og telefonen er innenfor Bluetooth-rekkevidde (30 til 50 meters radius), så vil mobilen din sende ut et lite lydsignal som kan være akkurat nok til at du klarer å lokalisere den.

Ta en kikk på Nokia sin offisielle Treasure Tag-video her:

Som nevnt, jeg kjøpte min Nokia Treasure Tag WS-2 hos Atea, men jeg fant den ikke på nettsiden deres. Derimot fant jeg den på Dustin sin hjemmeside for 245 kroner.

Sjekk også ut The Tile som skal snart være tilgjengelig – dog kun tilgjengelig for iOS kan det se ut som på deres hjemmeside.