fbpx
virusfrykt

LEDER FOR FORBRUKERTRYGGHET I FINN: Geir Petter Gjefsen er leder for Forbrukertrygghet i FINN (foto: Caroline Roka/FINN).

Finn.no stopper salg av produkter som forbindes med koronaviruset

Nye regler på Norges største markedsplass.I en periode fremover tillater ikke Finn.no annonser som kan forbindes med Covid-19, som for eksempel munnbind, støvmaske og desinfiseringsprodukter.

Begrense virusfrykt

Årsaken til at Finn.no velger å stanse disse annonsene, er at de ser at annonsene kan bidra til å spre frykt i en utsatt situasjon. Finn.no ønsker heller ikke at markedsplassen vår skal bli en distributør av feilprisede helserelaterte produkter knyttet til koronaviruset (covid-19).

– Vi ønsker å stoppe denne typen annonser nå med tanke på situasjonen vi befinner oss i. Ved å ta dette grepet unngår vi forhåpentligvis økt spredning av frykt og usikkerhet blant folk, i tillegg til at vi bidrar til å gjøre plattformen vår enda tryggere for våre brukere. I Sverige har Blocket valgt å gjøre det samme, sier Geir Petter Gjefsen, leder for Forbrukertrygghet i Finn.no i en pressemelding.

Finn.no følger situasjonen tett, og råder alle til å følge helsemyndighetenes anbefalinger når det gjelder coronaviruset.

Info om regelendringen på FINN leser du mer om på FINNs hjelpesenter!