fbpx

Facebook Live med Mevo

En av de store nyhetene under F8-konferansen i april 2016, var knyttet til Facebook Live. Nå har Facebook åpnet sitt API for eksterne, og Mevo fra Livestream var først ute med et selvstendig kamera som kan streame direkte på Facebook.

Er du en av de som kringkaster live via Facebook, er du kjent med at du kun kan bruke din telefon. Under F8-konferansen 12. april 2016, avslørte Mark Zuckerberg fra scenen at de hadde åpnet opp Facebook Live for tredjepartsaktører. Det betydde at «du og jeg» kunne programmere tjenester som kobles opp mot Facebook Live, slik at vi ikke blir like bundet av mobilen til å kringkaste med.

Et av produktene som har utviklet en Live-tjeneste, og Mevo-kameraet fra Livestream.

Kort fortalt er det snakk om et eksternt kamera som enten kobler seg opp mot en egen Mevo-app på din smarttelefon – og deretter ut på Facebook Live. Alternativt kan Mevo kringkaste direkte fra kameraet, når det er tilkoblet et trådløst nettverk. Kameraet leveres med et innebygd batteri som skal kunne klare omtrent en time med filming.

Du får også kjøpt eksterne batterier, stands og mye mer. Sjekk ut alle tilleggsproduktene på hjemmesiden til Mevo.

* Videoen er filmet på et besøk hos TV 2 og God Morgen Norge, hvor kameraet er plassert langt bak, mens mikrofonen kommer fra min iPhone. Dog zoomer ikke Mevo-regissøren inn og ut automatisk, noe som skyldes TV 2-medarbeiderne som beveger seg innenfor kameraets rekkevidde. 

Spesifikasjoner:

Move tilgjengelig, men ikke i Norge

Mevo er ikke tilgjengelig ennå i Norge, men du kan kjøpe kameraet for 399 USD via getmevo.com. I tillegg kommer frakten til Norge på omtrent 50 USD, før tollmyndighetene skal ha sine kroner. Så billig er det ikke. Samtidig som det er fryktelig mye billigere enn hva som tidligere trengtes for å kringkaste live til Norge – og det store utland.

Jeg har brukt Mevo sitt kamera ved flere anledninger – til å kringkaste live, men også til å spille inn filmer som jeg har delt i etterkant på Facebook, YouTube og her på HansPetter.info.

Du kan velge mellom å bruke mikrofonen på din telefon – via Mevo-appen – eller fra Mevo-kameraet. Det er svært hendig hvis smarttelefonen din er nærmere «samtalen» enn kameraet.

I tillegg har Mevo-kameraet en innebygd regissør, som vil følge ansiktene som snakker – og auto-zoome inn og ut, for å gjøre video-opplevelsen bedre og rikere.

Sjekk ut Mevo her.