fbpx

......og 10 millioner daglige Likes i Norge!

Facebook nærmer seg milliarden globalt

……og 10 millioner daglige Likes i Norge!

Mars-tallene fra nettrafikk-analyseselskapet Compete dukket nylig opp, og alle de 5 mest populære (og mest omtalte) sosiale nettverkene kunne vise til en besøksoppgang i USA fra februar til mars, og en samlet oppgang på over 20 prosent i løpet av de seks siste månedene.

Mot Milliarden på Facebook alene!

I februar annonserte Facebook at de nærmet seg 850 millioner brukere. I begynnelsen av april dukket Instagram opp på Android-telefoner, og kort tid etterpå kjøpte Facebook Instagram for 1 milliard dollar. Mot slutten av samme måned rundet Facebook 900 millioner brukere – hvor nærmere 530 millioner av disse er aktive brukere som er innom Facebook HVER dag!

I løpet av en Facebook-dag legger vi ut over 300 millioner bilder og ikke mindre enn 3,2 milliarder Likes og kommentarer. Som om ikke det var nok så er nærmere 490 millioner innom Facebook fra en mobil enhet.

Regner vi om disse tallene til en norsk målestokk sitter vi igjen med følgende utrolige status:

asasas

 

Disclaimer: Jeg har tatt utgangspunkt i Facebook sine egne tall her – i forhold til antall registrerte brukere totalt, samt antallet mellom 18-30 år. Videre har jeg kalkulert samme grad av engasjement per bruker på verdensbasis opp i mot de norske medlemmene. For de mellom 18-30 år har jeg i tillegg økt andelen av engasjement – hvilket er mest av alt basert på «fingern i munn» kombinert med hva jeg tror vil være sånn nogenlunde korrekt – dvs at jeg tror at de yngre er mer aktive på Facebook i forhold til hvor mange bilder de deler, hvor mye de liker og hvor ofte de kommenterer….

Ingen reel trussel fra Google+ – ennå..

Det er fortsatt veldig lite som tyder på at Google+ – eller noen andre for den sakens skyld skal kunne true Facebook sin markedsledende posisjon med det første. Med over 170 millioner unike besøkende i mars i USA troner kongen av sosiale nettverk alene og er større enn de neste fire nettverkene kombinert, med en trafikkandel på over 60 prosent. I Norge har tidligere undersøkelser vist at andelen er enda større…. Ingen over, ingen ved siden…

1000 prosent vekst på 6 måneder

Kilde: Representativt utvalg i USA fra Compete.com

Kilde: Representativt utvalg i USA fra Compete.com

Battle of the sexes

Mens Google+ består av over 60% menn i USA i følge Circlecount, representerer kvinner nærmere 80% av Pinterest-trafikken skal vi tro comScore sine analyser, og kvinner bruker mer tid på Pinterest enn Twitter, LinkedIn og Google+ kombinert. Vil disse kvinnene bidra til å gjøre Pinterest større enn Google+ før sommeren? Ser vi på den formidable veksten Pinterest har hatt de siste seks månedene, og differansen mellom disse to som har blitt redusert fra 698 prosent i september 2011 til kun 19 prosent i mars 2012 så er det mye som tyder på det!

Alle nettverkene vokser

Samtlige av de mest populære og mest omtalte sosiale nettverkene vokser – totalt over 20 prosent i løpet av det siste halve året. Etter en slapp februar sammenlignet med januar, har også besøkstrafikken tatt seg kraftig opp i mars.

Størst vekst hadde derimot Google+ som økte besøkstrafikken med hele 14 prosent, mot Twitter med 13 og Pinterest med 12 prosent respektive. Kan dette bety at Google+ er i ferd med å faktisk ta et kraftig fotfest og at Pinterest-interessen er i ferd med å dabbe av?

Debatten går sin gang i Norge også, hvor jeg for kort tid siden mente at Google+ er meningsløst for de fleste bedrifter – en påstand som jeg fortsatt står ved, men som naturlig nok engasjerte mange Google+ brukere. Drøssevis med kommentarer og innspill kom i kjølevannet av bloggposten min, som ble etterfulgt av en liten undersøkelse hvor jeg lurte på hvem det var som brukte Google+ – alder og kjønn – samt hvor mye de brukte Google+ i løpet av en uke.

Aktiv eller inaktiv

Svarene jeg fikk tilbake var mange – over 500 svar på mindre enn en uke, og de ga meg et godt bilde også – om ikke basert på et representativt utvalg:

Bilde: FreeDigitalPhotos.net