fbpx

Få flere til å abonnere på ditt nyhetsbrev

E-posten er ikke død. Ikke nyhetsbrevet heller. Og den utskjelte pop-up’en konverterer veldig bra. Slik kan du raskt øke antall abonnenter til ditt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev er en uting tenkte jeg da jeg startet opp HansPetter.info i 2010. E-post skulle tross alt dø – slik vi ofte har lest. E-post er på ingen måter død, det er nå faktisk slik at når du registrerer deg til de fleste sosiale nettverk eller til konkurranser av ett eller annet slag, så er det e-post-adressen vi må legge igjen.

E-posten lever med andre ord i beste velgående, og i løpet av den siste tiden har jeg også erfart at nyhetsbrev på e-post konverterer faktisk nesten best av alle «kontaktkanalene».

Pop-ups er ikke en uting

En annen ting som også har blitt nevnt titt og ofte er at pop-ups er en uting, at det bør man holde seg langt unna, men gang på gang har jeg blitt vist og fortalt at pop-ups som inviterer for eksempel til å abonnere på nyhetsbrev fungerer som bare det.

Da jeg lanserte den nye utgaven av HansPetter.info – under anledning av bloggens 3 års dag – så la jeg opp til et mer «strategisk» bruk av nyhetsbrev som en del av min integrerte kommunikasjonsmiks. Utover det å ha mulighet til å abonnere på nyhetsbrevet hvis man gikk i bunn av nettsiden min, så inkluderte jeg også mulighet til å abonnere på nyhetsbrevet under hver bloggpost. Jeg valgte å gå for MailChimp etter å ha forhørt meg litt rundt.

Det fungerte sånn nogenlunde, det var et par stykker i «ny og ne» som signerte seg på, og etter at jeg la til ordet «gratis» som en del av årsaken til hvorfor man skulle abonnere så doblet antall abonnementer seg også. Fortsatt var det ikke snakk om volum, selv om listen min vokste fra måned til måned med oppimot 40 til 50 per måned.

HansPetter-info-2014-jan-okt

I slutten av oktober derimot bestemte jeg meg for å «ta den ut» – inkludere en pop-up som i større grad skulle invitere mine lesere til å abonnere. Jeg bestemte meg forøvrig ikke helt alene. Under et foredrag på Markedshøyskolen møtte jeg Karl Philip Lund som fortalte meg om SumoMe. SumoMe består av en suite av tjenester for WordPress, og pussig nok hadde jeg akkurat begynt å ta i bruk SumoMe, men da for å analysere hvordan leserne mine fulgte bloggpostene jeg skrev – fra toppen og til bunn. Konklusjonen var at svært få leste alt fra A til Å – noe jeg også skrev om i bloggposten «Nesten ingen leser alt lenger». Den var det forøvrig under halvparten som leste hele.

SumoMe hadde også en tjeneste som het Scroll Box kunne Karl Philip fortelle meg. Med Scroll Box kunne jeg enkelt sette opp en pop-up som dukker opp hvis du scroller litt ned på siden. Jeg begynte først med 50 prosent, men endret dette til 20. I tillegg har jeg satt det opp slik at den viser pop-up’en hver 14. dag. Scroll Box integreres således lekkert med MailChimp, og selve oppsettet er en lek å forholde seg til. Den største svakheten derimot er at løsningen ikke kjenner igjen den besøkende – slik at du kan risikere å se pop-up’en også etter at du har signert deg opp til å motta nyhetsbrevet. Det håper jeg SumoMe kommer med en løsning til.

Oppdatering 3. des: Jeg tok kontakt med SumoMe og fant raskt ut løsningen på at pop-upene dukker opp på nytt selv etter at du har signert deg opp til å motta nyhetsbrevet. Feilen lå hos meg, da jeg hadde satt opp pop-upen til å dukke opp hver 14. dag. Det har jeg skrudd av nå, så nå er det kun de som IKKE har sett den som får sett den. Svakheten er at hvis du har sett den, men ikke signert deg opp så vil du aldri se den igjen. Skulle gjerne sett at pop-upen ble vist feks hver 14. dag til de som IKKE har signert seg opp – altså en tettere kobling mellom SumoMe og MailChimp.

Slik ser invitasjonen ut på HansPetter.info

HansPetter-info-SumoMe-Nyhetsbrev

Løsningen fungerer like godt på alle skjermer og flater, og er enkelt å krysse vekk om man ikke ønsker å abonnere. På rett i overkant av 14,000 ganger som invitasjonen har «poppet opp» har det resultert i 231 nye abonnenter på nyhetsbrevet – opp fra 40 stk for oktober, hvilket tilsvarer en økning på nesten 500 prosent.

HansPetter-info-2014-jan-nov-nyhetsbrev

Ingenting å si på konverteringen

Det siste nyhetsbrevet jeg sendte ut hadde en veldig god åpning- og klikkrate. Langt over normalen og gjennomsnittet, selv om begge deler er godt over hva du kan forvente av dine beste poster på Facebook, Twitter, LinkedIn og Google+ (selv om det selvsagt finnes unntak).

Nyhetsbrev-MailChimp-Open-Clickrate

Det jeg i tillegg har registrert – og som er så bra med MailChimp – er rapporten som viser «levetiden» til nyhetsbrevet ditt. Som med posteringer i sosiale medier er det viktig å publisere og distribuere innhold når målgruppen er online – og i modus for innholdet ditt:

Nyhetsbrev-levetid-HansPetter

SumoMe + MailChimp + Facebook

Jeg elsker tjenester som integreres med hverandre. SumoMe fungerer utrolig bra mot MailChimp. Og MailChimp fungerer veldig godt mot Facebook. På bakgrunn av de som abonnerer på nyhetsbrev fra meg, har jeg laget et speilet publikum på Facebook. Dette publikummet teller 98,000 og «ligner» på de som abonnerer på nyhetsbrevet mitt i dag.

Hva tenker du om nyhetsbrev? Er det en uting, på vei ut, eller vil nyhetsbrevet i 2015 oppleve en renessanse nå som flere (av oss) registrerer mindre engasjement fra publikum i sosiale medier?

photo credit: gajman via photopin cc