fbpx
bitcoin

EU vurderer å forby kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum

Mandag 14. mars vil EU stemme over et nytt regulatorisk regelverk for kryptovaluta. Tiltaket kan akselerere veien til et totalforbud mot blant annet Bitcoin og Ethereum i Europa.

Forbud så lenge det ikke er bærekraftig

Sent i 2021 var ba svenske myndigheter EU om å forby energiintensive kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum. Ifølge EthereumEnergyConsumption.com bruker Ethereum alene over 100 TWh i året. Beregninger fra Cambridge University anslår at den globale utvinningen av bitcoin er på 116 TWh. Summen av Ethereum og Bitcoin tilsvarer Norges totale energiforbruk, og nå vurderer også Norge tiltak mot det som må sies å være særs lite bærekraftig.

Bloomberg skriver 12 mars at en EU-komité skal stemme over et nytt regelverk for kryptovaluta mandag 14. mars, og at dette i praksis kan bety kroken på døra for sentrale kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum i Europa.

I forslaget som skal stemmes over heter det blant annet at «krypto-aktiva som er utstedt og/eller handlet i EU skal være underlagt minimumsstrandarder for miljømessig bærekraft».

Bærekrafts-kravet ser ut til å være lagt til i løpet av de siste ukene, kanskje som følge av flere andre land har krevd snarlige tiltak (eller forbud, slik svenskene har gjort), og at tilleggene er introdusert for å effektivt kunne begrense eller forby kryptovalutaer i EU som sådan.

Aktuelle lenker:

 

Bilde: Kanchanara via Unsplash