fbpx

En Bluetooth-gigant på 10 gram

Sitter i øret av seg selv og filtrerer lyd på samme måte som hjernen

Jeg har testet det nye Bluetooth-headsettet til Sennheiser – VMX 200 – en liten stund nå, og må innrømme at jeg blir imponert, og litt engstlig. Imponert over hvor god lyd det er i den lille «rakkern» og litt engstlig for at jeg skal miste den, siden den er så utrolig liten….

VoiceMax – krystalklar tale som veier 10 gram

Sennheiser VMX 200 blir tilgjengelig fra november, og vil koste ca 840 kroner eks moms. Det er som sagt imponerende hvor god lyd det er i VMX 200, spesielt med tanke på hvor liten den er. Det er ingen grunn til å ha et «beslag» rundt øret for at den skal sitte, eller en lang mikrofon-arm for at den du snakker med skal høre deg. En utskiftbar gummi-anretning som du bytter i forhold til behov, får VMX 200 til å sitte behagelig av seg selv og med en vekt på kun 10 gram vil du ikke oppleve at det blir trangt, tungt eller slitsomt å ha en på i øret over lengre tid. Om du skulle ønske det følger det med et lite «beslag» som du kan feste på ved ønske og behov.

Foruten det minimalistiske designet – og utformingen som uten tvil er inspirert av Apple sin iPhone 4 – er det lydkvaliteten som imponererer meg som sagt mest. Ikke bare høres lyden godt, men med de to innebygde mikrofonene vil VMX 200 automatisk filtrere vekk det som er støy og la din egen tale bli igjen slik at det ikke lenger vil være umulig å høre hva du sier til tross for at du er ute og går i høst-vinden, eller at du sitter i en samtale samtidig som du er ute å kjører bil. Mikrofonene vil bestemme – på samme måte som hjernen – hvor de forskjellige lydene kommer fra, ved å oppfange all lyd med en liten forskjell i tidsintervall. Den innebygde programvaren i headsetet regner deretter ut hvilke lyder som er støykilder og som skal sorteres bort, slik at kun ren og klar tale blir sendt videre. Denne banebrytende teknologien er utviklet i et nært samarbeid mellom tyske lydspesialister fra Sennheiser og danske hørselspesialister fra Oticon.

Allsidig og tolmodig

VMX 200 – VoiceMax™ er særlig anvendelig, hvis du daglig benytter ditt headset til å kommunisere via flere forskjellige enheter. Headsetet kan nemlig tilkobles to forskjellige enheter samtidig, slik at man både kan besvare oppringning eksempelvis til sin jobb- og privatmobil, uten å måtte rote med ulike innstillinger. Headsetet har allerede vunnet den prestisjefulle Red Dot Design Award 2011 for produktdesign og er skapt med henblikk på å være en perfekt match til iPhone.

VMX 200 er veldig tolmodig og kan vente på dine samtaler i hele ti dager. Når telefonen først ringer klarer den seg i seks timer, og med 10 meters rekkevidde. USB-kabel for ladning følger også med, og pluggen er fulladet etter to timer.

Denne lille pluggen har virkelig imponert meg, men som med alt annet er ingenting her i verden HELT perfekt, ei heller VMX 200. Foruten å nesten være for liten, så skulle jeg ønske at jeg også kunne fått musikken fra telefonen min igjennom – til tross for bare i et øre…..

VMX 200 – VoiceMax™ kan kjøpes fra november, til en veiledende utsalgspris av NOK 840 inkl. moms.

Les mer om Sennheiser VMX 200 her

 

Disclaimer: IMHO