fbpx
bilabonnement

Eie, leie eller abonnere på bil?

Det er snart ikke en tjeneste eller produkt man ikke kan abonnere på. Nå lanserer SEAT Norge Frii, en bilabonnementstjeneste hvor du abonnerer på en helt ny elektrisk bil, uten binding, men alle kostnader inkludert.

Norges rimeligste bilabonnement

SEAT lanserer nå Frii, en bilabonnementstjeneste hvor den nye elbilen SEAT Mii electric blir tilgjengelig for bare kroner 1990,- pr. måned, uten binding, men med praktisk talt alle kostnader inkludert. Med Frii kan du etter én måned si opp avtalen akkurat når du ønsker, da følger én måneds standard oppsigelsestid.

Månedsprisen ligger langt under hva som har vært tilgjengelig i dette markedet til nå, og inkluderer viktige elementer som forsikring og service. Forsikringsavtalen er spesielt fremforhandlet med IF Mobility for SEATs Frii-kunder.

– Reaksjonen vi har møtt i våre enkle pre-tester i markedet er at det må være mye med liten skrift. Men det er det altså ikke, utover vanlige standardvilkår. Frii er så billig som det først fremstår, sier Ole Kristian Ågotnes, direktør for SEAT i Norge i Harald A. Møller AS.

Unge, urbane og spontane

SEAT har ambisjoner om å utforske den reelle interessen for bilabonnement i Norge, ved å tilby helt nye elbiler til en pris som gjør at kundene kan ta seg råd til den fleksibiliteten en slik tjeneste innebærer. Frii-tjenesten tilbyr splitter nye elbiler til en vesentlig lavere pris enn andre forsøker å treffe den samme målgruppen med. Direktøren for SEAT i Norge mener produktet appellerer til unge, urbane og spontane målgrupper, som ønsker tilgang til elbiler og som krever fleksibilitet, men som ikke ønsker å bruke 7-8000 kroner i måneden på bil. Ole Kristian Ågåtnes tror derimot 1.990,- kroner per måned kan bli mer interessant.

Spydspissen til Volkswagen

SEAT er et av Europas raskest voksende bilmerker, og med markedets i snitt yngste nybilkjøpere, er merket dessuten utpekt til å være Volkswagen-konsernets spydspiss i satsingen på mikromobilitet. Nye måter å både dele og eie bil er også en del av SEATs tilnærming til fremtidens mobilitet.

Nå ruller SEAT ut sine første elbiler, først Mii electric med en elektrisk rekkevidde på inntil 259 km etter WLTP-standarden. Det er SEAT Mii electric som blir tilgjengelig i Frii-konseptet SEAT Norge nå lanserer. Neste elbil ut fra SEAT er el-Born, bygget på Volkswagen-konsernets attraktive elbilplattform MEB.

– SEAT har sterkt internasjonal medvind, og med den elektriske offensiven vokser ambisjonene selvsagt også for det norske markedet. Samtidig er oppdraget vårt hele veien å utfordre den tradisjonelle delen av bransjen, noe vi tror Frii kommer til å gjøre til gangs, sier Ågotnes.

SEAT Norge åpnet for salg av Mii electric for kort tid siden, med en startpris som la seg under alle de direkte konkurrentene. SEAT Mii electric starter på kroner 179.900,- inkludert frakt og levering i Norge. Nå åpnes det for bestilling av Frii-abonnement fra mandag 28. oktober.

Kunne du tenkt deg å abonnere på bil?