Hvordan jeg – ChatGPT – bidrar til hverdagen til Hans-Petters arbeidshverdag
Jeg drar aldri på ferie uten å ha med meg mye teknologi. Det meste blir brukt, mens noen få produkter kunne jeg kanskje lagt igjen hjemme. Her er oversikten over de 15 mest brukte produktene mine under årets ferie på Bali.
Første gang på Bali siden 2018
Mine to yngste barn, Hedvig og Gustav, min kone, Marianne og jeg, oppholder oss for tiden i Canggu. Et paradis for expats, digitale nomads, surfere og folk som rett og slett setter pris på alt det fantastiske Bali har å by på.
Som alltid, har jeg alltid med meg mye teknologi når jeg drar på ferie. Jeg har aldri vært tilhenger av mantraet om at “ferie = offline”. Tvert i mot. Ferie er derimot mye mindre jobb. Og mye mindre stress. Og hadde jeg tvunget meg selv til å være offline, så hadde jeg vært uber-stressa. Punktum.
Nå skal det sies at jeg har tatt med meg for mye teknologi. Derfor nøyer jeg meg med å nevne de 15 produktene jeg mest av alt bruker mens jeg er på ferie … og ikke i en prioritert rekkefølge heller.
Og bare for ordens skyld; ingen dyp, teknisk gjennomgang av produktene, kun en kort oppramsing.
Abonner på YouTube-kanalen min nå
- Apple iPhone 13 Pro Max. Den brukes til alt; lese nyheter, epost, booke bord på restauranter, handle online, osv – WhatsApp er den viktigste appen på Bali. Jeg bruker telefonen til å høre på musikk, strømme musikk til høyttaleren jeg har med, redigere Instagram Reels og Stories, og ikke minst – til Google Maps for å vite hvor jeg bør kjøre med scooteren jeg har leid.
- Sony SRS-XB12. En liten og kompakt trådløs høyttaler, med overraskende god lyd – fyldig bass – og lang batteritid.
- Amazon Kindle Paperwhite. Aldri en sommerferie uten å lese bøker. Og da leser jeg alltid på Kindle. Kjøper bøkene fra Schibsted-eide Ebok.no via min iPhone eller MacBook – og overfører dem enkelt til min Kindle. Etter 14 dager på Bali, når jeg spiller inn den videoen her, har jeg lest 3 bøker. Samtlige fra Tom Egeland. Og to til fra samme forfatter har jeg kjøpt. Elsker både serien med Kristin Bye og Bjørn Beltø.
- Apple MacBook Pro. Siste sommer med min gamle 2017 modell. No more Intel. Nå skal den nye MacBook Air M2 bestilles. Går nok for 8 Core CPU, 16 GB minne og 1 TB HD. Da vil prisen ende på ca 25.000. Air-modellen vil i så tilfelle erstatte både min gamle intel-MacBook Pro og min M1 Mac Mini.
- DJI Mavic Air 2. Nei, jeg tok ikke med meg min nye Mini 3 Pro. Har kun 1 batteri, og vekt er ikke noe issue på Bali-ferien. Har dronet mye mindre enn jeg trodde jeg kom til å gjøre, men så har jeg også slappet av mye mer – og ikke dratt på så mange turer (ennå).
- Insta360 One X2. Når jeg ikke droner, men ønsker drone-lignende bilder og video – eller når jeg skal filme under vann, er det Insta360 One X2 som gjelder. Har også tatt med GoPro Max – i tilfelle rottefelle – slik jeg også har tatt med Samsung Galaxy S22 Ultra. Dog skuffet over videokvaliteten til Insta360 One X2 under vann. Ikke minst er “stichingen” mellom de to objektivene veldig dårlig under vann jamført med over. Til Insta360-kameraet har jeg selvsagt også tatt med et par selfie-stenger.
- Logitech mus og –tastatur. Det blir noe jobbing mens jeg er på ferie. Og skal jeg sitte og skrive, for eksempel en artikkel for en kunde, eller manus til en vlogg – som for eksempel til den her, så liker jeg å bruke ekstern mus og tastatur.
- Og for å løfte skjermen opp til ergonomisk god høyde, så tok jeg også med meg Satechi sitt sammenleggbare laptop stativ.
- Apple iPad Pro. Jeg er fortsatt glad i min iPad Pro 11-tommer fra 2018. Den er koblet til et Logitech-tastatur med styreflate. Brukes mest av alt til å se filmer eller tv-serier på flyet, men også til å gjøre unna litt surfing og sletting av e-poster når jeg ikke gidder å bruke MacBook-en.
- Google Chromecast med Google TV. Når sola går ned og middagen er i havn, er det deilig av og til å slappe av med en film eller en TV-serie. Og med Chromecast med Google TV er det såre enkelt å ha med seg strømmetjenestene fra Norge – rett på TV-en på Bali. Gitt at strømmetjenenstene er 1) tilgjengelige på Bali og 2) at strømmetjenesten(e) tillater å strømme utenfor Norge. For sistnevnte kommer man forholdsvis langt med en god VPN-tjeneste.
- Mobil bredbåndsruter fra D-Link. Roaming-sjokket er historie innenfor EU, men ikke hvis man drar utenfor. Ice – som jeg bruker – tar nesten 40 kroner per MB. Jeg kjøpte meg et mobilt SIM-kort her med 70 GB data til den nette sum av ca 135 kroner. Tilsvarende bruk via Ice hadde kostet meg nesten 2,7 millioner kroner.
- Sist, men ikke minst, er det viktig å ha med seg en kraftig powerbank. Sandbergs 25.000 mAh-batteri er akkurat innenfor reglene for hva som er lov å ta med seg på et fly. Og med 1 x USB C og 2 x USB A, så dekker den behovet til hele familien når vi er på reise, utflukt eller bare ligger og sløvern på stranda.