fbpx

Scanner, OCR-er, forbedrer, leser, oversetter .... Prizmo gjør alt!

Dette er den ULTIMATE scanner-appen til iPhone

Scanner, OCR-er, forbedrer, leser, oversetter …. Prizmo gjør alt!

Det finnes mange apps som hevder å scanne tekstsider på en skikkelig måte. Jeg har lastet ned selv Genius Scan som til tross for å være gratis blir ganske verdiløs hvis du ønsker å gjøre noe mer enn å scanne for å lagre det som en bilde eller en PDF fil. Jeg har også kjøpt et annet program som også scanner – World Card Mobile – som scanner dine visittkort, og som også gjør OCR for å plassere elementene i et visittkort på riktig sted i kontaktdatabasen din på iPhone. En genial app, som koster 35 kroner. (Les forøvrig testen min av WorldCard Mobile her).

Prizmo gjør alt!

Bruk Prizmo til å ta et bilde med tekst – en regning, et visittkort, bilde av tavlen din hvor du har skrevet ned siste forretningsplan. Prizmo – i likhet med alle andre scanner programmer – vil stramme opp bildet, croppe det, rotere det riktig og hvitbalansere det for optimal lesing. Selvsagt. Prizmo tar appen MYE lengre derimot. Med Prizmo kan du kopiere, redigere og lagre selve teksten via OCR-teknologien som er innebygd. Med OCR (Optical Character Reading) kan Prizmo tolke bildet ditt og gjøre tekst-innholdet om til redigerbar tekst!

Prizmo har støtte for norsk, så den vil ikke droppe våre særegne bokstaver som æ,ø og å! Den kan også oversette, via Google Translate – for så å lagre teksten som rå tekst, vCards, CSV (Excel for regninger), PDF eller som et bilde. Det du har lagret kan i tillegg eksporteres på en rekke måter:

Som med WorldCard Mobile så krever Prizmo godt lys for at hele teksten skal bli scannet perfekt. Uansett er resultatet utrolig godt og virkelig verdt de 55 kronene appen koster hvis du har behovet for å scanne dokumenter, visittkort, regninger og andre ting støtt og stadig.

Prizmo kan lese for deg også!

Når jeg skriver at Prizmo er den ultimate scanner-appen så mener jeg det.

Du kan feks scanne inn et engelsk dokument, kjøre OCR på det for å få ut teksten, få det oversatt til norsk via Google Translate, og så få Kari eller Ola til å lese opp teksten for deg – rett fra appen – for 17 kroner ekstra.

Sjekk ut promo-videon for Prizmo her, og klikk her for å laste ned fra iTunes.