fbpx

Business Apps fra tidlig morgen til sent på kveld

Her er mine 33 favoritt-apps som hjelper meg å få maksimalt ut av arbeidsdagen

Det første jeg gjør når jeg står opp, og det siste jeg gjør før jeg legger meg er ikke bare å sjekke mailen, men også ta en siste titt på:

Mail, Facebook og Twitter regner jeg med de fleste er kjent med, Analytiks er en finurlig liten app til min iPhone som gir meg en kort status på hvordan trafikken til bloggen min ser ut, sammenlignet med gårsdagen, samt inneværende måned sammenlignet med den siste. Resten av dagen bruker jeg iPad til de fleste appsene – iPhonen blir for det meste brukt til de korte oppgavene, foruten å ringe med selvsagt. SMS håndterer jeg for det meste ikke på iPhone, men via meldinger på min iPad, eller iMessage på min MacBook Pro. Også er jeg jo en stor fan av Instagram og tar bilder så ofte jeg kan. Hvordan resten av dagen ut for meg, og hvilke apps jeg bruker  til de forskjellige formålene på jobben kan du lese her. God fornøyelse.

Her er mine 33 favoritt-apps som hjelper meg å få maksimalt ut av arbeidsdagen

06:30 – min iPhone vekker meg, ikke en magisk app jeg bruker her, selv om jeg har kjøpt og kunne tatt i bruk feks Night Stand til iPad som ikke bare har en alarm funksjon til å vekke meg, men som kan vise alt fra egne bilder til videoer, sammen med oppdateringer fra sosiale nettverk som Facebook og Twitter, værmelding og RSS-feeds. En utrolig god app som jeg bruker å ha stående på når jeg ikke bruker iPaden til noe annet.

06:35 – før resten av familien er i gang for dagen så liker jeg å ta turen inn på kjøkkenet, ordne meg en kopp fersk kaffe, sette på TV2 Nyhetskanalen og så nyte kaffen samtidig som jeg leser meg raskt opp på de siste nyhetene fra blogger jeg følger og andre relevante nyhetskilder som jeg abonnererer på. Til dette formålet synes jeg fortsatt Early Edition til iPad er den beste. Early Edition er en av mine første apps, men til tross for at den er gammel av dato, så gir den fortsatt en yppelig leseopplevelse, og lar meg enkelt også dele aktuelle nyheter via en rekke tjenester.

Utover Early Edition  så MÅ jeg ta turen innom Zite minimum en gang hver dag. Zite er ingenting mindre enn et personlig magasin som gir deg nyhetsstoff som du er interessert i å lese om. Og Zite er virkelig et personlig magasin – for hver artikkel du liker, og som du klikker på at du liker, jo mer stoff i tilsvarende kategori – eller kategorier – vil du få. Zite er et must-have for mitt vedkommende.

07:30 – før jeg drar i barnehagen med ungene – laster jeg ned siste utgaver av VG+ og Aftenposten. VG+ blir lest når og hvis jeg har tid, mens Aftenposten forsøker jeg å lese meg raskt igjennom på vei til jobben på t-banen.

På jobb – vel fremme på jobb hos Geelmuyden.Kiese – hvor jeg jobber som rådgiver med PR & Kommunikasjon – er det en rekke apps som hjelper meg gjennom dagen.

Vel hjemme igjen. Ungene er hentet i barnehagen, middagen er spist, og ungene har lagt seg for kvelden. Da blir det ofte til at jeg jobber noen timer til, skriver litt på bloggen, analyserer litt tall og trafikk, og leser meg opp på nye markedsanalyser og andre rapporter som har ramlet inn i løpet av dagen. Av verktøy som hjelper meg på kveldstid kan jeg nevne blant annet:

Så har tiden omsider kommet for å legge seg, og det siste jeg gjør er det samme som det første – stort sett – nettopp å sjekke mail, Facebook, Twitter & Analytiks før jeg kryper til korset.

Det ble noen apps det – og dette er kun de jeg typisk bruker i jobb-sammenheng.

Bilde: FreeDigitalPhotos.net