fbpx

Burger Kings interaktive reklame kaller opp Google Home

Etter hvert som hjemmene våre utstyres med Google Home, Amazon Echo og andre stemme-aktiverte enheter som skal fungere som personlige assistenter, vil kommersielle aktører utnytte mulighetene. Jeg håper derimot ikke noen vil kopiere Burger Kings siste reklamestunt.

«Ok, Google, what is the Whopper Burger» spør Burger King bak disken i en av deres siste reklamefilmer. Og har du en Google Home i ditt hjem, og den er nær nok til din TV-skjerm (eller hvilken som helst annen enhet som viser reklamen), vil Google svare deg tilbake. Men er det greit? Er det slike reklamer vi vil ha? Enn så lenge er ikke dette et «problem» i Norge, da verken Google Home eller Amazon Echo er offisielt lansert her. Men når disse lanseres vil det garantert dukke opp reklame også her. Det kan være i form av reklame basert på våre stemme-baserte søk. Og det kan sikkert også bli aktuelt med korte reklame-snutter som sniker seg inn mellom det vi hører på.

Men hva synes vi egentlig om reklame som avspilles ett sted, og som aktiverer vår Google Home til å agere? Eller Amazon Echo for den sakens skyld? Det har for eksempel blitt en «kjent sak» at det er lurt å «mute» Amazon Echo og Google Home hvis du hører på podkaster som omhandler teknologi. Sannsynligheten for at trigger-ordene blir omtalt i løpet av en episode er overhengende stor.

Men vil det komme dit hen at vi må mute de samme enhetene når vi hører på radio, ser på TV eller spiller av video på Facebook og YoTube? Vil kommersielle aktører vil benytte seg av de samme trigger-ordene i sine reklamefilmer? Og om de velger å gjøre det, vil det til syvende og sist være bra for merkevaren deres?

 

Ta en kikk på den aktuelle Burger King-reklamen her:

Har du en Google Home selv – og var i nærheten av den, ville resultatet ditt slik det ble hos meg:

Jeg kommer til å klikke!

Hvis dette skal bli den nye reklame-hverdagen tror jeg mange kommer til å «klikke». Og for annonsører som velger å gå denne «kreative stien» vil de med stor sannsynlighet tenke seg godt om neste gang. Denne form for kreative «reklame-stunts» minner mest av alt om et «innbrudd» i mitt hjem og mitt privatliv.

Mens Amazon Echo og Google Home ikke baserer sine enheter på stemmegjenkjennelse, har Apple valgt å aktivere Siri ved at den kjenner igjen din stemme. Google og Amazon har valgt trigger-ord alene.

Burger King viste vei for hvordan det ikke skal gjøres

Burger King-reklamen fikk mye oppmerksomhet i mediene. Det var kreativt. Det var interaktivt også. Og noen vil kanskje være tilbøyelige til å si at det var informativt, siden Google Home fortalte deg hva en Whopper faktisk var. Men det var mest av alt irriterende. Også manglet det i tillegg det viktigste elementet i en reklame-kampanje; en utløsende handling. Google Home kunne avsluttet med å spørre om jeg ville bestille en Whopper. Eller laste ned en app. Eller få tilsendt en reklame-kupong eller -kode. I stedet ble den utløsende handlingen at Twitter-trollene gikk bananas, og mediene fikk nok en anledning til å skrive en negativ sak.

Om ikke annet, håper jeg Burger Kings reklame-stunt mest av alt ender opp som et eksempel på hvordan man ikke skal bruke kreative hoder til å reklamere via enheter som Google Home og Amazon Echo.

Hva med deg? Fikk du lyst på en Whopper nå?