fbpx

JoliPrint, Readlater & Feedfabrik er nye tjenester for å lese bloggen akkurat når og hvor du vil.

3 gode verktøy for å lese bloggen din offline på!

JoliPrint, Read later & Feedfabrik er nye tjenester for å lese bloggen akkurat når og hvor du vil.

WordPress er en fantastisk publiseringsplattform med utrolig mange forskjellige verktøy, widgets og tjenester som kan gjøre bloggen din bedre – opplevelsen annerledes – og ikke minst skille seg ut i positiv forstand fra alle andre nettsteder, blogger og innholdsleverandører….og det beste av alt er at det meste er gratis og enkelt å sette opp.

Utrolig stort utvalg

«Less is more» som de sier, og det er nok ikke å anbefale å overøse siten din med alksens widgets her og der. HansPetter.info er allerede full nok som den er, men siden hele bloggen er et levende utviklingsprosjekt i seg selv – ved siden av jobben min – så kan jeg forsvare at det kan være litt rotete av og til, også forsøker jeg å rydde opp etterhvert som jeg har erfart og lært – hvordan det bør se ut, eller hvilken widget som er best å bruke, hva som gir best resultat, osv. Om alt er gratis, så gjør hele utvalget at man bruker lang tid, og «time is money!»

JoliPrint – lag PDF av artikkelen

JoliPrint lager en veldig fin utgave av de artiklene du vil ta med deg – for å lese offline, eller skrive ut. Et lite klikk på JoliPrint-ikonet og du kan lage en PDF-versjon av alle artiklene på HansPetter.info.

Under har jeg lagt inn en artikkel som er lagret som en PDF via JoliPrint, og lastet opp til Box.net kontoen min:

Read Later – Instapaper for PC, iPhone, iPod, iPad & Android

Bruker du Instapaper kan du nå enkelt lagre de artiklene du har lyst til å lese senere direkte på HansPetter.info-bloggen med et enkelt tastetrykk. Øverst til høyre – rett over artikkelen finner du nå en Read Later knapp som vil lagre artikkelen for å kunne lese i offline-modus senere – på hvilken som helst enhet, og i enkel tekst-basert format – uten «forstyrrelser» fra andre bilder og elementer. InstaPaper er en av mine favoritt apps til min iPad, og har du ikke InstaPaper i dag, kan du laste det ned her! Til Android finnes det en app som heter EverPaper, som gjør samme jobb!

Feedbabrik – lag digital eller fysisk bok av bloggen din

Sist, men ikke minst vil jeg nevne Feedbabrik. Dette er en tjeneste alle bloggere selv kan bruke, for å lage ekte hardcopy-utgaver av sin egen blogg, eller digitale versjoner som kan leses feks på en Samsung Galaxy Tab eller på en iPad.

Jeg har vært i kontakt med Feedfabrik vedr 4 ting jeg savner ved tjenesten i dag:

Feedfabrik var raske med å komme tilbake til meg, og har bekreftet at Norge kommer på listen over land de leverer til. ePub er på roadmappet, men dato er ikke satt ennå, og begge de to andre punktene vil også bli implementert med tiden.

Via box.net under så kan du laste ned HansPetter.info for de to siste månedene. Har du feks Box.net klienten til iPad, så kan du laste den ned der, og så velge å åpne dokumentet i iBooks. Når Feedfabrik legger til ePub støtte vil du feks kunne lese bloggen min (eller din) som en bok, og bla i den som en bok med de fordeler og forskjeller det vil gi deg over denne PDF-utgaven.

Utgaven over er en gratis-versjon. PDF-utgaven uten print-elementene rundt seg, og med linkene/URL’ene intakt koster 3 Euro, mens hardcopy boken hadde kostet meg ca 30 Euro. På din iPad eller Galaxy Tab kan du bla og lese, men en bokfølelse blir det ikke før ePub støttes. Uansett er det en god tjeneste og jeg ser frem til utviklingen mot et mer komplett bok-produkt (kanskje noe for en av våre norske forlag å tenke på å produsere……)