fbpx

Bestill tannlegetime via en chatbot

Tannlegen min er ikke online, men ringer og sender uanmeldt tannlegetimer i postkassa – uten å sjekke om det passer på forhånd. En chatbot kan håndtere timebestillingen i alle fall smertefri.

Tannlegene er opptatt av å vedlikeholde og fikse tennene våre. Og det skal de være. Men de trenger ikke å være så fordømt analoge – i 2017. Av og til ringer tannlegen min meg. Sjelden eller aldri passer det når de ringer, og ringer jeg tilbake er det som regel utenfor deres «ringetid». Og når de ikke ringer meg for å få meg til å booke time, sender de meg en innkallelse via post. Nei, ikke e-post, men post. Med ferdig oppsatt time. Uten å ha sjekket med meg i forkant. Og ringer jeg ikke tilbake for å flytte eller kansellere timen, så fakturerer de meg for at jeg ikke dukket opp.

Jeg har ingen nettside å gå inn på. Ikke en mail-adresse å nå de på, eller et mobilnummer jeg kan tekste de på. De er 100 prosent analoge. I 2017.

Floss er en chatbot for tannleger

Det burde ikke være nødvendig å måtte ringe eller sende brevpost i 2017 for å bestille, flytte eller kansellere en tannlegetime. Og det er heller ikke nødvendig. Det finnes en rekke teknologiske – og rimelige – løsninger som kan gjøre hele tannlegebookingen smertefri. Og en av dem er Floss – en chatbot for tannlegebestillinger.

Les også: Chatbots vil håndtere nesten all kundedialog innen 2025

Det amerikanske selskapet SiteGlue utvikler chatbots og har laget Floss. En chatbot for å bestille tannlegetime.

Chatboten Floss kan svare på typiske spørsmål, booke tannlegetimer, motta tilbakemeldinger, og vil involvere de ansatte ved behov. På den måten kan tannlegen fikse tenner, og jeg kan booke inn min tannlege når jeg vil og når jeg kan.

Floss tar i bruk kunstig intelligens og maskinlæring for en datadrevet samtale med meg, eksisterende kunder og potensielle nye. Uten at en eneste ansatt på tannlegekontoret trenger å være involvert. Floss kan håndtere så alle henvendelser samtidig. En tannlegeassistent eller -resepsjonist kan håndtere én. Tannlegen vinner på det. Og det samme gjør kunden.

Jeg kan booke tannlegetimen min like enkelt søndag kveld, mandag formiddag eller fredag ettermiddag, for Floss tar aldri fri. Floss svarer alltid. Floss går aldri på toalettet. Floss er aldri syk, gravid, på ferie eller til lunsj. Floss kaster ikke bort tiden på Facebook eller ser på TV.

Det er meningsløst i 2017 å bruke penger på å sende ut tannlegetimer i posten.

Det er meningsløst å måtte flytte på timene via telefon.

La tannlege være tannlege. Overlat resten til teknologien.

Til en chatbot som Floss!