fbpx

Attersyn – Uke 35

Nye Facebook-regler, bursdag på THE THIEF, Foursquare kjøpes opp og Steve Ballmer forlater Microsoft.

Bildet er lånt med tillatelse fra @AneHem

#HansPetter3år

Det ble ikke tid for attersyn i uke 34, årsaken var enkel – bloggen skulle oppgraderes og ble «tatt ned» fredag 23. august. Mandag 26. skulle den nye HansPetter.info vises frem, og i den anledning hadde jeg invitert gode venner til 3 års bursdagsfest på THE THIEF. En av de gode vennene var Aslak Borgersrud – også kjent som Aslak fra Gatas Parlament. I tillegg til å være en kul rapper, er Aslak også redaktør i Computerworld og skriver blant annet mange farlig gode, sarkastiske, ironiske og spydige kronikker. Det ble det også denne gangen. Aslaks harselas med bursdagsfesten min er deilig lesning og anbefales herved. Samtidig er Aslak også tipset om responsivt design, det er vel ikke for mye forventet at de som skriver om teknologi og mobile trender også følger sine egne råd?

Enklere å kjøre kampanjer og konkurranser på Facebook

Fanbooster-Geir-SandDen store snakkisen på #sosialemedier i uken som gikk må nok tilegnes Facebook og de forenklede reglene for hvordan kampanjer og konkurranser kan kjøres. Den korte versjonen er at man ikke lenger trenger å kjøre konkurranser i egne Facebook-apper, men kan kjøre dette direkte på veggen. Jeg tok en prat med Geir Sand Nilsen som er Chief Innovation Officer hos Fanbooster for å høre litt mer om disse nye endringene. Jeg er spent på hva disse endringene vil føre til. Jeg synes allerede det til tider lukter søppel på Facebook med alskens ulovlige Lik og Del-konkurranser, og nå som det har blitt enda enklere – og mer lovlig – så vil vel det kun bety enda flere konkurranser, og dermed også enda mer søppel?

Hvem kommer til å kjøpe Foursquare?

FourSquareJeg digger Foursquare, først og fremst fordi Foursquare gjør Instagram så mye bedre når informasjon om hvor bildet har blitt tatt er inkludert. Det beriker hele historien. Foursquare er på mange defacto-løsningen for innsjekking – ved siden av Facebook sin egen løsning. Med over 30 millioner brukere og en rekke nye tjenester på vei er Foursquare i ferd med å bli en løsning som ikke bare er «nice to have», og det går ikke upåaktet hen. I uken som har gått har spekulasjonene rast rundt Foursquare – fra potensielle oppkjøpere som Microsoft og Google. Jeg har tidligere skrevet at Foursquare er en av 5 kontoer (eller konti) du bør ha i 2013 og med de nye funksjonene, planene og potensielle oppkjøpskandidater ser det ikke ut til at Foursquare blir mindre viktig.

Steve Ballmer ute av Microsoft

Microsoft-Windows-8Microsoft har fått mye pepper i det siste. Windows Phone har ikke blitt en suksess, Surface-nettbrettene har vært en flopp og Windows 8 har på ingen måter blitt varmt mottatt. Sjefen selv – Steve Ballmer – visste nok at det var vinn eller forsvinn for hans egen del, og med såpass mange «stang-ut«, var det nok ikke så mye annet å gjøre enn å pakke snippesken og forlate Microsoft. Det responderte markedet umiddelbart på og sendte aksjekursen kraftig opp.

Ballmer har vært 17 år i Microsoft og har vært en energibombe siden dag en – kan det se ut som. Ta en kikk på for eksempel på disse videoene her:

At ikke Steve Ballmer holder noe tilbake kan vi også se her:

Min personlige favorittvideo må nesten være den her – hvor Steve Ballmer latterliggjør Apples lansering av iPhone:

HuffingtonPost oppsummerer hvorfor det var riktig – og viktig for Microsoft at Steve Ballmer forlot selskapet. The Verge har også skrevet en god – og ikke minst detaljert – artikkel som tar for seg tiden til Steve Ballmer i Microsoft. Begge bør leses. Microsoft må fornyes, det er det ingen tvil om, Steve Ballmer har enten frivillig eller ufrivillig forstått at han ikke var riktig mann for jobben. Det skal bli veldig spennende å se hvem som skal fylle hans sko, og ikke minst se hvorvidt Microsoft klarer å bli «poppis» igjen.