fbpx

Attersyn – Uke 33

Tweet til 20 milliarder dollar, TaxiJuks, Jobs the Movie og ROI tilbake igjen i sosiale medier.

Apple til himmels etter en enkel Twitter-melding

icahn-twitterFor det første har aksjekursen til Apple falt mye, og det over en lang tid. I november 2012 skrev jeg at nedturen endelig hadde startet for Apple. Fra en reise som så ut som den skulle «touche» 800 USD i aksjekurs, falt Apple-aksjen en liten stund under 400, og har vaket litt opp og ned siden den gang, inntil sist uke.

Da sendte Carl Icahn (Wikipedia link) ut en tweet som «was heard around the world» og i løpet av timer gikk aksjekursen til Apple til «himmels» og økte aksjeverdien til Apple med svimlende 20 milliarder dollar!

icahnspike

TaxiJuks

Verden over ble kjent med Jens Stoltenbergs taxi stunt. Vel, det begynte som et stunt og utviklet seg til en reklamekampanje.

VG mente Jens hadde lurt hele Norge og Hans Geelmuyden sparte ikke på kruttet og kritikken gikk til og med over landegrensen hvor blant annet svenske Resume har dekket lureriet. Videoen har i skrivende stund blitt spilt av nesten 1,5 millioner ganger, og selv om stuntet ikke var et stunt, men reklame fra Try og Co så fikk det i alle fall frem et godt smil hos Jens, og hvem vet – kanskje den som ler sist ler best, for nå har Arbeiderpartiet virkelige vind i seilene og fosser frem mens Høyre står forsmådd ved siden av og lurer på hvorfor de stuper. Må Erna kjøre taxi også for å bli statsminister? Only in Norway!

Steve Jobs – the movie

Den første av to filmer om Steve Jobs ble sluppet på amerikanske kinoer. Blandet mottagelse har det også blitt, ikke minst fra Steve Wozniak som skrev i en bloggpost på gizmodo han ikke vil (eller kan) anbefale den.

I saw Jobs tonight. I thought the acting throughout was good. I was attentive and entertained but not greatly enough to recommend the movie.

I følge filmweb kommer Jobs på kino i Norge første november. Uavhengig av hva Wozniak måtte mene om filmen kommer jeg garantert til å se den. Film nummer to, som først dukker opp neste år er gleder jeg meg enda mer til, da denne filmen regisseres av Aaron Sorkin og er basert på den autoriserte biografien skrevet av Walter Isaacson.

ROI og sosiale medier

valen-utvikDet har aldri vært dyrere å få oppmerksomhet på Facebook. Det har heller aldri vært flere som bruker Facebook. Markedet begynner å bli modent, men diskusjoner rundt hva innsatsen gir har det få av. Astrid Valen-Utvik skrev en god (og lang) bloggpost om hva hun mente om relasjoner, måling og ROI. Jeg hadde gått med en ROI-artikkel lenge, men ikke fått fingern ut. Den fingern kom raskt ut når jeg leste «Dette er verdien av sosiale medier« fra Valen-Utvik, og resultatet mitt ble muligens også den mest tabloide overskriften: Resultatløse Relasjoner = Ræva ROI.

Rolv Wesenlund er død

En bauta i norsk underholdning er død, med Wesenlunds bortgang er også Wesensteen-eventyret avsluttet. En av mine største favorittsketsjer er utvilsomt «Supperådet» som også ble mitt første møte med kommunikasjonsbransjen og -konsulenten.

Tusen takk for all latter du har gitt meg.

iWatch eller Galaxy Gear?

Photo: Voucher Codes Pro

Photo: Voucher Codes Pro

I følge «sikre» kilder vil Google lansere deres klokke – Galaxy Gear i september, samme måned som Apple lanserer iOS7 og nye iPhone-modeller.

Det har lenge vært snakk om å kle seg med Internett-teknologi, og 2013 ser ut til å bli året. Med klokker og briller tilkoblet Internett skal vi leke, lære, kommunisere og dele.

Som HuffingtonPost så betimelig spør – hva vil du kle deg med, Google Glass eller en klokke – fra Samsung, Apple eller andre?

Social Summer for tredje gang

socialsummerTorsdag sist uke var det klappet for Social Summer på Cafe Christiania. Fire foredrag og mye tid til mingling. Thomas Skavhellen og Thomas Moen hadde blant annet invitert min egen sjef, Hans Geelmuyden, som foredragsholder. Det jeg derimot husker best fra Social Summer var Ogilvys kreative direktør, Tolga Büyükdoganay.

Dessverre ikke av de riktige årsakene.

Det er alltid hyggelig å møte Twitter- og Facebook-venner, og noen Google+-kompiser dukket også opp. Men jeg håper Thomas og Thomas vil fokusere mer på det faglige til neste gang.