fbpx

Attersyn 38

HP med Leap Motion integrert, WiFlux lader telefonen din trådløst, Google gir bort QuickOffice og Norges første kvinnelige teknologiblogger!

Takk for uken som har gått, og stille har det ikke vært denne uken heller. Foruten hva jeg har omtalt i denne ukens Attersyn synes jeg det er på plass å bruke anledningen til å gratulere Stormberg med prisen som årets nettbutikk, ExtraOptical som årets nykommer og Komplett.no som årets Crossboarder. Prisene ble det ut under #BringLoad arrangementet til Posten/Bring. Undertegnede satt i juryen sammen med Trine Grung, Nina Furu, Lillian Fjeld og Eivind Savio.

I dag er det forresten #HøstJevnDøgn – derfor et litt «høstlig» bilde – anyways, back 2 Attersyn…

Leap Motion på HP laptops

Har du hørt om Leap Motion? Ikke det nei… I stedet for å forklare er det enklere å vise det:

Jeg har selv kjøpt meg en Leap Motion enhet, men har ikke brukt den så mye…hvorfor ikke spør du kanskje, vel – fordi jeg glemmer å ta den med blant annet. PC-bagen min er tung som den er om jeg ikke skal drasse med meg enda flere kabler og enheter. Hadde jeg brukt den mer om den var integrert i laptopen… kanskje det ja. Det har kanskje HP-gjengen tenkt også, og nå har de faktisk lansert – som den første i verden – Leap Motion integrert i sin ENVY 17-tommer:

Lad opp din smarttelefon trådløst med WiFlux

wifluxiOS 7, multitasking, Bluetooth, wireless, notifications, oppdateringer i bakgrunnen, osv. Batterikapasitet til smarttelefoner ser ut til å bli et større og større problem etter hvert som hardwaren blir råere og skjermene større. Gjennom såkorn-siten (Crowdfunding) Indiegogo (tilsvarende Kickstarter) kan du nå bli en med-investor og samtidig forhåndsbestille et kreditt-kort-lignende batteri til din smarttelefon, som lader den opp helt trådløst!

De skal samle inn 100,000 USD i løpet av de neste 40 dagene. Jeg har «investert» 35 USD selv, så får vi se da.

revolvKontroller huset ditt med Revolv

Det finnes mange måter å styre enheter som lys, varme, kaffemaskiner og det som er i våre hjem og hytter. Jeg har tidligere omtalt Belkin sin WeMo-løsning som lar meg via IFTTT lar meg slå på lyset i stuen når WeatherChannel sier i fra at solen har gått ned. Det finnes løsninger fra Sonos, fra Philips, fra D-Link og mange, mange flere. Det kan fort bli litt rotete og det har Revolv tenkt å gjøre noe med. Med deres WiFi-hub som du kobler til en ledig stikkontakt, vil enheten automatisk finne frem til alle dine trådløse enheter og sette de opp til å bli kontrollert via din Revolv-app til iPhone. Skal lanseres i høst, har satt meg på venteliste og prisen skal ligge på 299 USD. Ta en kikk på Revolv selv og videoen under:

quickoffice-webosGoogle gir bort QuickOffice til alle med iOS-enheter

Everyone likes free stuff, which is why starting today we’re making Quickoffice available for free, for everyone.

Og som ikke det er nok gir også Google bort 10 ekstra GB lagringsplass på Google Drive for de neste to årene hvis du laster ned Quickoffice appen og logger deg på med din Google konto innen 26. september!

faustinaNorges første og eneste kvinnelige teknologiblogger?

Går du inn på oversikten min over norske teknologibloggere så er det en ting som savnes her: Kvinnelige teknologiblogger og -bloggere. I dag kom jeg over ved en tilfeldig teknologibloggen faustina.me som er ny av mai 2013 og som drives av Stina Aasen Lødemel.

Hun omtaler sin egen blogg slik – og på nynorsk:

Eg er opptatt av digitale løysingar som lettar kvardagen, utfordrar måtar vi tenker og jobbar på, eller gir oss heilt nye mulegheiter. Ikkje minst det som knyt seg til den digitale kvardagen for dei fleste, ikkje berre oss med interesse for feltet.

 

Dett var dett for denne gang, ha en strålende uke alle sammen!