fbpx

Attersyn 37

Sjefsjobb via blogg, iBeacons, vill Instagram-vekst, rått kameraobjektiv til iPhone, Twitter på børs, og enda litt til!

Ikke en uke uten at det skjer «ting og tang«, ikke minst var det valg sist mandag noe som også har preget mye av nyhetsbildet for uken som sådan. Om det er valgresultatet eller kjolen til Siv Jensen som har fått mest oppmerksomhet kan tragisk nok diskuteres. Utover valget, valgresultatet, valgtaler og kjoler har det heldigvis hendt mye mer i uken som har gått, og noe har muligens fått med meg her også.

Ha en god ny uke!

Skjermdump fra dagens Aftenposten på iPad

Skjermdump fra dagens Aftenposten på iPad

Selgeren er en rå selger!

I dag har jeg kommet til ett nytt veivalg. Skal jeg følge det jeg tror på, fullt ut, eller skal jeg la det skje i det stille, utenom offentligheten? Jeg har valgt åpenhet! Ikke bare åpenhet, jeg skal skrive om hvor veien går, mens jeg går den. Jeg har sagt opp min stilling som salg- og markedssjef i TV Vest.

Teksten kommer fra AlainFassote.com – for de fleste av oss er kjent som @selgeren, og som la ut det her til en bloggpost første mai 2013. Det skulle bli mange av disse bloggpostene, og landet over fulgte vi Alain fra oppsigelse til ansettelse. I dag, en måned etter at han begynte i Creuna kan vi lese hele historien også i Aftenposten. Dette MÅ vel være tidenes mest inspirerende historie om ikke bare et jobbskifte, men også et stort karriereskifte og -steg.

Ett ord til deg, @selgeren: RESPEKT!

To nye iPhone-telefoner på vei, «so what»?

ibeaconsJa,ja, alle har skrevet om Apple-eventet sist uke, så jeg skal ikke kjede dere med å skrive om det samme. Det var et par nye telefoner som ble lansert, sammen med iOS7 og ikke minst fingreavtrykkskanneren. Sistnevnte fikk nesten mest oppmerksomhet, og da fra mange hold knyttet til NSA og frykten for at avtrykkene ville bli lagret i større databaser hos Apple – som de samtidig gir NSA tilgang til. Det skal ikke være tilfelle og blir blant annet bekreftet i denne gode artikkelen fra Bloomberg. Jeg ser store muligheter for fingeravtrykk-skanning, ikke minst i forhold til de økende utfordringene vi har med passord.

Det jeg derimot har registrert med stor interesse er iBeacon, som så vidt ble nevnt når Apple i juni snakket om iOS 7. iBeacon er Apples svar på NFC, men veldig mye mer, og flere spekulerer i om iBeacon vil være siste spiker i NFC-kisten som lenge har ventet på seg hva gjelder implementeringssuksess. Jeg kommer til å skrive mer om iBeacon og NFC om kort tid.

Instagram vokser videre – 150 mill brukere

instagramSiden juni i år har Instagram fortsatt sin vekst og teller nå over 150 millioner aktive brukere. Over 60 prosent av disse befinner seg utenfor USA. Har Norge fulgt den samme veksttakten skulle vi nå begynne å nærme oss 1,000,000 brukere. I følge Ipsos MMI hadde Instagram nesten 700,000 registrerte brukere i mai, opp fra 365,000 høsten 2012. Skulle prognosen stemme, har Instagram i Norge nesten tredoblet seg på ett år – skal bli spennende å se neste analyse fra Ipsos MMI.

I lys av valgkampen som akkurat er avsluttet leste jeg DagensIT hvor Cecilie Staude fra BI hadde kommentert partiledere og partiers bruk av Instagram. Til sammen hadde de under 30,000 følgere på Instagram. De har en vei å gå med andre ord. Enn så lenge ser veksten til Instagram ikke ut til å stoppe opp. Med video-tjenesten som kom på plass rett før sommerferien var det også mange som lurte på hva som ville skje med Vine. I følge Mashable har Vine nå 40 millioner registrerte brukere, en sterk vekst fra knappe 13 millioner i juni.

Kameralinse til iPhone fra Sony – QX100

QX10_med_XperiaZFor kort tid siden holdt Sony et event i New York hvor de presenterte deres nye iPhone-kompatible kameraobjektiv QX10 og QX100. Sistnevnte er helt rå; ikke bare kan objektivet kobles til din iPhone (eller andre smarttelefoner for den sakens skyld), men den kan også kobles til trådløst! Objektivet skal komme i salg i slutten av september i år, men kan forhåndsbestilles fra Sony sin nettbutikk. Kameraobjektivet kobles til din iPhone via Sony sin egen app, som du laster ned fra App Store. Lillebroren QX10 koster 1,799 kroner, mens QX100 koster omtrent 3,500 kroner. Ta en kikk på videoen under, dette er et produkt jeg har ønsket meg lenge!

På Sony sine norske nettsider har de også laget en utrolig flott presentasjon av disse objektivene. Jeg har forhåndsbestilt min, skal du?

Twitter på vei mot børsen

Da er det Twitter sin tur da, å ta selskapet på børs. Sist uke sendte Twitter ut en melding om at de skal i gangsette prosessen, og selvsagt i form av en Tweet.

Twitter-IPO

Blir spennende å følge selskapets introduksjon og ikke minst utvikling som et børsnotert selskap. Les mer om børsplanene til Twitter på Hardware.no

Twitterspirit får dine Tweets til å forsvinne

twitterspiritMens vi er inne på Twitter så synes jeg det kan være på sin plass å nevne Twitterspirit. Med tjenesten kan du enkelt bestemme at utvalgte Twitter-meldinger skal forsvinne, når du vil at de skal forsvinne. Via Twitterspirit.com autoriserer du Twitter-kontoen din og woops er du i gang. Med hashtagen x antall minutter, timer eller dager kan sendte Tweets fordufte akkurat når du ønsker det. Spørsmålet er kanskje HVA det er du skal bruke det til, og HVOR lenge det vil gå før Twitter forbyr det.

World of CEO

world-of-ceo-twitterEr du en leder, lyst til å bli en leder eller kanskje bare en bedre leder kan World of CEO være en god nettside for deg. Fra World of CEO-siden kan du få verdifull innsikt og kunnskap som er relevant for toppledere. Fra dashboardet har du tilgang til «alt» du trenger – videoer, Twitter-samtaler, topp-nyheter, caser og mye mer. World of CEO har samlet over 4,500 toppsjefer verden over, på kryss av alle industrier.

World of CEO kan du også følge på Twitter.