fbpx

Attersyn 3

SPAM-Hansen, Google kjøper NEST, SPAM fra kjøleskap, ingen flopp for betalingsmur og Banzai 4G

Beklager all SPAM i uken som gikk

mailchimpFor kort tid siden la jeg over nyhetsbrevet mitt – som du kan abonnere på under hver bloggpost og i bunnen av bloggen min – over til mail-tjenesten MailChimp. Frem til da hadde jeg kjørt nyhetsbrevet mitt automatisk via Feedburner til Google. Det fungerte på mange måter bra, men nyhetsbrevet var ikke mobiltilpasset og det ønsket jeg å gjøre noe med. MailChimp ble løsningen og sammen med WordPress-innstikket AutoChimp var løsningen på plass. Når jeg poster en ny bloggpost vil Auto-Chimp automatisk sende ut nyhetsbrevet og via MailChimp.com får jeg god oversikt over antall abonnenter, antall som åpner mailen, leser og klikker på linkene.

I løpet av uken som gikk har dette dessverre ført til en rekke nyhetsbrev som har blitt sendt ut. Ikke fordi jeg har skrevet så utrolig mange nye bloggposter, men fordi jeg har ryddet litt opp i gamle. Det jeg ikke var klar over derimot var at AutoChimp tror alle endringer betyr at jeg har laget en ny bloggpost og dermed setter MailChimp i gang utsendelser av det ene etter det andre nyhetsbrevet. Ikke MailChimp sin feil, ikke AutoChimp heller, kun min egen feil. Reaksjonen lot ikke vente på seg, og 15 færre abonnenter ble resultatet hvilket tilsvarer nesten 10 prosent av alle abonnentene.

Jeg håper jeg har lært av det her og at automatisk eller automagisk ikke alltid lønner seg. Til alle som har blitt SPAMMET ned av meg så kan jeg bare beklage. Håper jeg har lært av det her og at det aldri skal skje igjen.

Google kjøper Nest for 3,2 milliarder dollar

Google-NestHørt om «The Internet of things«? Det bør du i alle fall legge bak øret. «The Internet of things» handler om alle enheter som vil tilkobles Internett, alt fra husholdningsartikler og andre enheter i hjemmet til alt på jobben. Nest er et selskap som produserer termostater og brannalarmer for hus – hvilket mange andre selskaper gjør, men enhetene til Nest kan kontrolleres via din smarttelefon da de er tilkoblet Internet. Nå er selskapet kjøpt av Google for intet mindre enn 3,2 milliarder dollar.

Med Nest i sin portefølje skal det bli spennende å se hva Google vil gjøre med selskapet, men det er ingen tvil om at Google kun er et stort søkeselskap. Med verdens største operativsystem for smarttelefoner, Motorola sin mobilvivisjon, Boston Dynamics som lager roboter og start-up-selskapet Flutter som gjenkjenner menneskelige bevegelser kan spekulasjonene begynne om hva Google har planer om for fremtiden. At oppkjøpene vil styrke satsning mot det raskt voksende «Internet of things»-markedet er det derimot liten tvil om. Innen 2020 er det estimert at så mange som 75 milliarder enheter vil være tilkoblet Internett og Google vil definitivt posisjonere seg sterkt i dette segmentet.

Les mer om Nest oppkjøpet til Google på The Verge

Kjøleskapet begynte å sende ut SPAM-mails

fridge-smegNesten 9 av 10 eposter i dag er SPAM, noe jeg omtalte i #Attersyn 2. Det er flere som er redde for hva «Internet of things» vil kunne bety for hackere i fremtiden, og det ser ut som om fremtiden skjer i dag. I forrige uke kunne sikkerhetsselskapet Proofpoint avdekke at 100,000 forskjellige enheter som var tilkoblet Internett hadde sendt over over 750,000 SPAM-mails i det som omtales som det første «Internet of things»-angrepet. I følge pressemeldingen fra Proofpoint ble enheter som bredbåndsrutere, multi-media sentre, SmartTV-er og minst et kjøleskap hacket og brukt som plattform til å spre skadelig programvare og SPAM.

Les hele pressemeldingen til Proofpoint her

Mange vil betale for å lese nyheter digitalt

For #UkensPoll lurte jeg på om du var villig til å betale for å lese nyheter digitalt. Flere og flere nettaviser har nå innført en eller annen form for betalingsmur og blant mange i «bransjen» har skepsisen vært stor. Så sent som i desember 2013 hevdet Anders Brenna til Kampanje at «Betalingsmurene vil floppe» og fortsetter med å slå fast at «De fremskynder også papiravisenes død«.

Nå kan det se ut som realiteten er den motsatte, at folk faktisk er villige til å betale for å lese aviser og nyheter digitalt, noe administrerende direktør Andreas Thorsheim i Bergens Tidene også slo fast på Twitter i forrige uke.

andreas-thorsheim-bt

Klikk på bildet for større versjon

Skal vi tro svarene som kom inn denne uken – 115 av de – så er de fleste også positive til å betale for nyheter, for mens 4 av 10 er negative er 6 av 10 positive. Av de som vurderer så er det to grunner som går igjen; at det de betaler for har høy journalistisk kvalitet og at prisen er riktig.

4-10-negative-nyheter-digitalt

 

I dag er det altfor mange som for eksempel krever at du abonnerer i tillegg på papiravisen for å få tilgang til de digitale utgavene og da smaker det mer enn hva det er verdt. Er smertegrensen over eller under 100 kroner? Har tjenester som feks Spotify og Netflix satt standarden for hva det er vi er villig til å betale?

For denne #UkensPoll så lurer jeg på hva det er du gjør samtidig som du ser på TV. I en undersøkelse utført i England var det for eksempel nesten 4 av 10 som brukte Twitter og andre sosiale medier samtidig som de så på TV, og hele 8 av 10 gjør noe annet mens de «ser på TV». Dette er ikke nødvendigvis godt nytt for de som betaler for reklame på TV. Klikk her for å krysse av for hva det er du gjør samtidig som du ser på TV. Resultatet blir publisert på #Attersyn 4 om en uke.

Test ut 4G mobilt bredbånd gratis i februar fra Banzai

banzai-4gForrige uke ramlet det inn et spørsmål til meg på Twitter hvor jeg ble spurt om jeg hadde lyst til å teste ut 4G-tjenesten til Banzai.no.

De er på «jakt» etter 1000 testpiloter til deres mobile bredbånd basert på 4G og i henhold til egne nettsider kan de love et «….unikt, rått, mobilt dataabonnement, med MYE data inkludert og med SIM-kort som passer rett inn i dine mobile enheter

Her er det ikke snakk om taletid eller SMS, kun data. Det passer meg og min familie veldig godt. Jeg kunne godt tenkt meg et mobilt bredbånd til bruk i bilen når vi skal på langturer, eller med på hytte- og hotelturer for den sakens skyld, så slipper jeg å bli frustrert over gamle og trege trådløse nettverk på hoteller som i tillegg krever brukernavn og passord hvert femte minutt. Er du blant de første 1000 som registrerer deg på Banzai.no får du muligheten til å prøve Banzai 4G gratis ut februar. Mitt SIM-kort er på vei, jeg gleder meg til å teste.

Ha en strålende uke.

photo credit: ntr23 via photopin cc