fbpx

Attersyn 15

Påskeferie er ikke bare Kvikk Lunsj og TV-krim, men veldig mye lesing. Ukens #Attersyn handler i all sin helhet om bøker, og da kun de digitale.

Så var det påskeferie da. Snart i alle fall. Påskeferien begynner jo egentlig ikke før på onsdag, men med både barnehager og skoler stengt har mange av oss startet påskeferien for lengst. Hytter og hoteller i fjellet fylles opp i samme takt som påskeegg. Tonnevis med godteri skal fortæres i konkurranse med appelsiner, kvikklunsjer og Solo – i alle fall hvis solen stikker frem.

Påske er krim

Like sikkert som det er påske vil vi følge med på påskekrim på TV-skjermen og mange av oss har også gått til innkjøp av krimbøker. Påskeferien er lesetid, og stadig flere av oss leser bøker og annen lektyre digitalt. I følge administrerende direktør i eBok.no, Elizabeth Sellevold, har snart 100,000 nordmenn en Kindle og godt over en million av oss har ett eller annet nettbrett. Jeg liker å lese på min iPad, men for lengre tidsskrifter og ikke minst bøker er Kindle å foretrekke.

Les også: 30% vekst hver måned for ebok.no

Har du ikke gjort deg opp en formening om hva du skal lese i påsken kan du kanskje finne litt inspirasjon i ukens #Attersyn.

Uansett ønsker jeg deg en god påskeferie.

Vennlig hilsen, Hans-Petter

Blinkist – 15 minutters oppsummering av bøker

TechCrunch skriver følgende om Blinkist:

– Your 15 minutes spent reading the summary might well be what encourages you to buy the book itself.

Blinkist er en genial tjeneste i form av en app til din iPad eller iPhone. For under 100 kroner får du fri tilgang til alle bøkene på Blinkist for et kvartal. For omlag 300 kroner har du tilgang i et helt år. Blinkist byr på faglitteratur fra bestselgere som er oppsummert og kuttet ned til å kunne bli gjennomlest på omlag 15 minutter.

Blinkist

Et eksempel er for eksempel Steven R Covey sin bestselger «The 7 Habits of Highly Effective People» som koster litt over 70 kroner fra Amazon til din Kindle eller omtrent det dobbelte om du skal ha den som hardcopy. Abonnerer du på Blinkist kan du lese det viktigste i boken på 18 minutter.

For samme beløp som du ville betalt for boken til din Kindle, kan du lese den her og så mange andre oppsummerte bøker i hele 90 dager.

Blinkist kan du også teste ut helt gratis i noen dager før du eventuelt bestemmer deg for et abonnement.

Instapaper til Kindle

Kindle-paperwhiteNår jeg finner noe jeg har lyst til å lese senere, for eksempel en artikkel fra Mashable, bruker jeg å spare den til Instapaper, slik at jeg kan lese den i fred og ro når jeg måtte ønske det – og da helt fri for bannerannonser og andre elementer fra en hjemmeside. Tilsvarende gjør jeg også hvis jeg har lyst til å spare på en artikkel når jeg blar gjennom nytt lesestoff via Zite-appen til din iPad, iPhone eller Android-enhet.

Siden langt tilbake har jeg lest Instapaper-artiklene jeg har spart på min iPad via Instapaper-appen, men nå har jeg i tillegg fått muligheten til å lese disse Instapaper-artiklene direkte på min Kindle også.

Logg deg inn på din Instapaper-konto, og velg så «Innstillinger» som du finner som nederste menyvalg til venstre. Dernest klikker du på «Manage my Kindle» og følg så instruksene fra den siden for å få satt opp din Kindle-konto slik at Instapaper-artiklene begynner å dukke opp. Enten umiddelbart når du begynner å lagre nye artikler, eller for eksempel en gang hver uke som en ny «bunke» artikler.

Påskekrim på lese- og nettbrett

Under uken som gikk spurte jeg i anledning av #UkensPoll om hvilke enheter du kom til å lese årets påskekrim på, og det var – ikke overraskende – lese- og nettbrettene som ble foretrukket. Sånn er det nok ikke for landet under ett, så ingen representativ undersøkelse, men samtidig er det interessant å registrere at det er flere som vil lese bøker på lesebrett enn nettbrett.

paskekrim-attersyn

For denne #UkensPoll lurer jeg på hvilken mobiltelefonleverandør du vil gå for når du skal kjøpe deg en ny smarttelefon.

[polldaddy poll=7965594]

Ønsker deg en strålende påske, og uansett om du blir hjemme, stikker til «syden» eller til fjellet så håper jeg du setter av litt tid til å slappe litt av til å lese litt. Påskekrim eller ikke.