fbpx
Apple event

Apple spredte rykter for å avsløre interne ryktespredere

Apple er kjent for å være svært så hemmelighetsfulle når det kommer til nye produkter. Og eventer. Det har lenge versert rykter om et nytt Apple-event 23. mars. De ryktene ble plassert av Apple selv, for å luke ut interne lekkasjer.

I mars-utgaven av Oppgradert med Eirik og Hans-Petter, som ble innspilt 16. mars, avsluttet vi episoden med å si at vi ville treffes 23. mars for å spille inn en bonus-episode. Anledningen var de «solide» ryktene om at Apple ville holde en produkt-event samme dagen. 

Nå viser det seg at Eirik og jeg ikke kommer til å treffes den 23. Enkelt og greit fordi det ikke vil bli holdt et Apple-event. De «solide» ryktene tok feil.

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Apple satt ut ryktene selv

Det var Apple selv som satt ut ryktene. Og det gjorde dem for å avsløre interne lekkasjer. Og skal vi tro Apple Insider, kommer denne avsløringen fra en Apple-ansatt som var med på å spre ryktene selv.

De av oss som har fulgt Apple tett de siste årene er godt kjent med hvor «tett til brystet Apple holder kortene sine». Apple er et svært hemmelighetsfullt selskap. Det har også ført til at mediene har vært utrolig ivrige i sin jakt etter lekkede nyheter. Inkludert når de neste Apple-eventene skal finne sted. 

Ikke minst er Apple sine eventer av stor interesse fordi Apple selv aldri deltar på noen av de større konferansene som CES, SXSW, IFA, med flere. Og denne gangen har det heller ikke manglet på rykter om at det nesten eventet skulle finne sted nettopp 23. mars. 

De som lekker skulle lukes ut

En av dem som alltid har truffet ekstremt godt heter Jon Prosser. Han er også blant de få «ryktesprederne» som har stått frem og forteller at Apple gjennomførte en kontrollert lekkasje for å avsløre hvem det er i selskaper som «lekker». Selv den kjente «ryktespredern» KANG tok feil – og han har hatt rett om sine rykter i 97,8% av tilfellene. Så langt.

Nå ser det ut til at eventet vil finne sted i april. Ifølge ryktene. For på Apple.com/Apple-events er det fortsatt ingenting å finne om et nytt event. Verken for mars. Eller April.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Hvilke konsekvenser får dette for «ryktesprederne»?

Det jeg mest av alt lurer på derimot, er hvilke konsekvenser dette får for de Apple-ansatte som har bidratt til lekkasjene. For jeg tviler på at Tim Cook og resten av Apple-ledelsen vil la dette passere uten represalier.

Apple har blant annet nylig saksøkt Simon Lancaster – en tidligere Apple-ansatt – for å ha lekket nyheter og hemmeligheter til medier i løpet av over 10 år hvor han jobbet i selskapet, men også i ettertid, basert på informasjon han lastet ned og stjal før han forlot selskapet.

Og det stopper ikke der. Apple saksøkte Gerard Williams the Third I 2019, for å være en forræder som stjal selskapsinformasjon før han startet opp sitt eget selskap.

Og to ansatte som jobbet på Apple sitt hemmelige selvkjørende-bil-prosjekt venter på at deres rettsak skal komme opp. De er tiltalt for å ha stjålet informasjon som de tok med seg til et par kinesiske selskaper.

Bonus-episode når den tid kommer

Inntil det nye eventet fra Apple dukker opp, får Eirik og jeg smøre oss med tålmodighet. Og når det blir offisielt, kommer vi til å møtes for å spille inn en bonus-episode av «Oppgradert med Eirik og Hans-Petter»slik at du får med deg hva som er nytt og hva vi synes om de nye produktene.

 

Bilde: Joshua J. Cotten via Unsplash