fbpx

Amazon Echo til jul?

Amazon har akkurat lansert Echo – en personlig assistent for hjemmet i dag, men din shopping-assistent i morgen.

Amazon gjør mye rart – og innoverer i en rasende fart. For kort tid siden la de inn en patent på å shippe varene til deg – FØR du har bestilt de. Som nettbutikk med over 100 millioner produkter å velge mellom, er det ikke mye du ikke kan kjøpe fra Amazon. Amazon har lyst til å sende deg varer med droner den ene dagen, og den andre dagen har de begynt å selge matvarer også.

Amazon fortsetter å revolusjonere netthandelen

I dag lanserte Amazon et helt nytt produkt – en dings de har valgt å kalle for Echo. Amazon Echo vil plasseres på kjøkkenet, i stuen – hvor som helst sentralt i huset ditt egentlig – og stå alltid på. Med innebygd mikrofon vil den kunne høre alt hva du sier, og fortelle deg alt hva den vet. Det vil si – den er tilkoblet Internett og vil respondere på spørsmål du måtte stille den, om det er klokken, været, de siste nyhetene, men også veldig mye mer. Du kan be den å spille «styggen på ryggen» også, legge til nye notater til huskelisten din, minne deg på når favorittprogrammet ditt kommer på TV, eller fortelle deg hva Norges høyeste fjell heter.

Mens Apples stemmegjenkjennings-tjeneste eller -navn er Siri, heter Amazon sin Echo-stemme Alexa. (navnet skal du visstnok kunne endre på)

Informasjon i dag – netthandel i morgen

Jeg tror derimot ikke Amazon har tenkt å stoppe her – kult å ha en «dings» på kjøkkenet som kan fortelle deg hvor kaldt det er ute, men enda bedre for Amazon – med sitt enorme produktutvalg – hvis du kan bruke Echo til å bestille varer fra også. Du blar gjennom en avis og ser en annonse for den siste juicemaskinen fra Philips, og får lyst til å kjøpe den – da er det litt kult (og ikke minst fryktelig enkelt) om du kan der og da si «Alexa, please order the Philips Juicer HR1861 for me» …. FERDIG – handlet – varen på vei. Plutselig har Amazon gått fra sin one-click-shop til nada-click-shop – samtidig som de fleste nettbutikker fortsatt ikke har mobiltilpasset sin egen hjemmeside.

Amazon Echo er ikke i salg ennå – 199 USD skal de selge den for, eller 99 USD hvis du er en Amazon Prime-kunde. Og de vil først kun selge den til deg hvis du har blitt invitert. Heldigvis kan du be om å bli invitert, og det har jeg allerede gjort.

Kommer du til å be om det samme?