fbpx

Alltid Altinn-problemer

Like sikkert som det blir vår etter vinter, har altinn problemer når nordmenn skal sjekke om de får igjen eller ikke på skatten.

– Norge er langt fremme innen digitalisering, men vi skal bli enda bedre. Verden står overfor en digital revolusjon – og den vil jeg at vi skal gå seirende ut av.

Ordene kommer fra Statsminister Erna Solberg sin bloggpost fra januar 2017. Og hun fortsetter:

– Teknologiskiftet handler om hvordan ny teknologi endrer hverdagen vår. Digitaliseringen kommer ikke til å stoppe. Vi som politikere må derfor legge til rette for at gamle jobber erstattes av nye – og at omstillingen blir smidigere.

Altinn er i utgangspunktet et godt eksempel på hvordan ny teknologi endrer hverdagen vår. Men ikke et godt eksempel på hvordan våre folkevalgte tilrettelegger for en smidig omstilling. Siden Altinn ble lansert på tampen av 2003 av daværende statsråder Per Kristian Foss og Ansgar Gabrielsen, har Altinn alltid vært et «glimrende» eksempel på forholdet mellom gode intensjoner og dårlig brukeropplevelse.

Les også: IKT-ekspert slår alarm: – Norges viktigste offentlige nettportal er gått ut på dato (NRK)

Altinn i evig motvind

– Altinn slit, mens vi ynskjer oss eit Altinn som er brukarvenleg, trygt og effektivt. Det vil både vi og staten tene på. Vegen dit er lang, skrev Jogeir M. Agjeld på sin nettside Bedre Gardsdrift i 2012.

For åttende året på rad har nordmenn problemer med å logge seg på Altinn-portalen for å sjekke «skatteseddelen«. Og hvert år blir vi forsikret om at det skal bli bedre neste år.

 

 

«Hope in a hanging snore»

I 2017 er problemene begrenset til pålogging via BankID og BankID på mobil. Jeg logget meg på via SMS-kode og fikk meg en liten gladmelding. I 2018 kan vi håpe at Altinn fungerer som det skal. At Altinn skaleres til å håndtere alle nordmenn som vil sjekke skatten.

Vi er ikke mange innbyggere. Kanskje Erna og Jonas må ta seg en tur til Sillicon Valley igjen.

Som Statsminister Erna Solberg konkluderer i den samme bloggposten;

– Hvis vi ikke makter å omstille oss i takt med teknologiske og økonomiske endringer, risikerer vi arbeidsledighet, utenforskap og sviktende finansiering av velferden. Hvis vi lykkes kan vi sikre oss mer velferd og verdiskaping, med mindre klimautslipp.

Etter snart 15 år med Altinn kan vi kanskje forvente at det offentlige klarer å få på plass en digital plattform som både er stabil og brukervennlig.

Det er i alle fall lov å håpe.