fbpx

Facebook-seminaret til Gambit trakk fult hus på Håndverkeren Konferansesenter i dag.

94% av nordmenn mellom 18-30 år er på Facebook!

Facebook-seminaret til Gambit trakk fult hus på Håndverkeren Konferansesenter i dag.

PR & Kommunikasjonsbyrået Gambit Hill & Knowlton hadde invitert til Facebook seminar i dag for å belyse spørsmålet om viktigheten av Facebook fra bla et bedriftsståsted. Ironisk nok brukte ikke Gambit Facebook til å invitere til dette seminaret, ei heller fant jeg Gambit med en egen side på Facebook?

På den andre siden kan det jo også være at HADDE de brukt Facebook til å invitere så hadde det kanskje ikke dukket opp like mange, for bedriftene har ennå ikke tatt i bruk Facebook, eller?

(bildet er knipsa i hurtig tempo med 8 bilder fra en iPhone4 som etterpå er satt sammen med AutoStich)

Det var uansett en god investert time hvor vi fikk veldig god innsikt i hvordan Facebook «ser ut» fra et norsk ståsted anno 2010:

Det ble en veldig kort time, med innledning av Lars Erik Grønntun, byråleder i Gambit, etterfulgt av Marius Myrvold som er leder for den digitale satsningen hos Gambit. Jeg bandt meg spesielt fast i en kommentar om at bedrifter hiver seg på Facebook i frykt for å stå på sidelinjen, og får assosiasjoner til slutten av 90-tallet hvor alle bedrifter MÅTTE komme seg på Internett med en egen hjemmeside, osv. Fasiten i mange år etter ble en fullstendig feilslått strategi hvor man i hu og hast røsket sammen en hjemmeside som når den først kom online – forble statisk og kjedelig og hendvendelser via email og online-skjemaer forble ubesvart. Som kommentert i tidligere blogposter så er det viktig å sette seg et mål – hva vil man oppnå – og ikke minst, har man ressurser til å holde den sosiale profilen i live – nesten 24×7 er det som kreves.

TIPS: Ikke hiv deg på Facebook i frykt, men i fryd! Dette MÅ dere ville, ønske og etterleve!

Rolf Ellingsen i Gambit fulgte opp etter Marius med å gå litt mer i detaljer ift Facebook-undersøkelsen de hadde utført i Norge, og dette var en særdeles intr undersøkelse, som ga meg noen nye knagger å henge ting på. Ikke minst synes jeg det var intr å se at bedrifters ambisjoner om HVA de skal få til på Facebook er nesten motsatt av hvordan det oppfattes av de som blir fans eller tilhengere. 64 prosent av de som liker bedriften din, gjør det kun for å være snille – og for å vise at de liker bedriften din….det store spørsmålet er hvordan man endrer disse passive-tilhengerene til å bli aktive ambassadører!

Svaret kan se ut til å ligge litt i at de fleste liker best å delta i diskusjoner, så hvordan kan bedrifter tilpasse sine egne budskaper i en diskusjon som kan endre den passive-tilhengeren til å bli en aktiv ambassadør!

TIPS: I stedet for å ku melde i fra om ting som er nytt med selskapet vårt; nye produkter, nye tjenester, nye ditt og datt, så må vi kanskje få frem budskapet i form av spørsmålsstilling. Folk har en stor trang til å svare på spørsmål, hvis de er intr nok!

(bildet på høyre side er forøvrig fra en av Norges største Facebook sider med sine 64,000+ tilhengere)

Nå skal det legges til at Facebook ikke er mer enn året gammelt når det kommer til det kommersielle aspektet, og at det ikke finnes  noen fasit på hva som er rett og galt. Det nærmeste fasiten du kommer er at du ikke er noe som er rett og galt, og at du må tørre å prøve….og feile…

Kort oppsummert:

I tillegg er jeg villig til å vedde ganske mye på at Sosiale Medier er den nye dotcom, og at mange selskaper vil kaste seg på bølgen for å levere diverse SM-tjenester, mens bare noen få vil stå igjen når «interessen» stabiliserer seg. Også HÅPER jeg at Norge kanskje klarer å etablere noen innovative selskaper som kan bli en internasjonal suksess…

Petter Høie fra Facebook Norden kunne avslutningsvis bekrefte at Facebook ALDRI ville ta seg betalt for sine tjenester for bedrifter, og at det er bedriftene som eier informasjonen de legger på Facebook, og ikke Facebook. I tillegg kunne Petter også berolige de tilstede at sikkerhet og sikker lagring av informasjonen man legger på Facebook er sterkt prioritert.

Jeg tror nok norske bedrifter er fortsatt nølende til sosiale medier, men at nølingen avtar etterhvert som markedet modnes og fordelene blir tydeligere.

Last ned Gambit sin presentasjonen fra seminaret her.