fbpx

Aldri mer dyr i reklamefilmer!

Animasjonsbyrået The Mill i England har skapt en 3D-teknologi som er så avansert at den kopierer alt fra benstruktur til blodårer til den minste detalj.

Klarer du å se at dette ikke er en ekte orangutang?

Jeg er ganske sikker på at du ikke klarte å se det, men at du skjønte det. Det er intet mindre enn utrolig imponerende hvor nøyaktig og realistisk man har klart å digitalisere bevegelser her. Mange husker sikkert Evians reklamefilm fra 2009 med hvor man plasserte rollerblades på unger. Det var utvilsomt imponerende, men man kunne se at det var dataanimert. Teknologien har utvilsomt utviklet seg enormt siden 2009, og nå er det altså umulig – eller tilnærmet umulig å skille mellom det ekte og det digitale.

Relanserer Rynkeby med en digital utgave

I en pressemelding jeg har mottatt fra Rynkeby som «står» bak filmen ønsket de å reintrodusere Rynkeby-apen, men uten bruk av ekte aper. I praksis krever den nye teknologien at det settes elektroder på skuespilleren, som registrerer hver minste bevegelse. I Rynkebys tilfelle var det medvirkende til at det var mulig å gjengi alle detaljer, som lysrefleksjon i hår og hudoverflate, samt blodårer og muskler. Alle disse faktorene gjorde det mulig å skape en så naturtro etterligning av Rynke som mulig.

En ting er at det her er helt utrolig utifra et teknologisk ståsted, men det er også utrolig bra med tanke på at bruk av denne teknologien gjør det  helt overflødig å bruke levende dyr i reklamefilmer.

Siden lanseringen for snart to uker siden har videoen blitt sett snart 800,000 ganger og delt over 100,000 ganger på Facebook.