fbpx

Solcelle-panelet til A-Solar holdt liv i fire mobiler og tre iPad-er

Ladet hele gjengen, gjennom hele helgen

Solcelle-panelet til A-Solar holdt liv i fire mobiler og tre iPad-er

Fredag 23. september – etter jobben selvsagt – tok jeg med meg sekken, stappet med friluftsklær, men selvsagt et par duppedingser og dro avgårde for helgen. Sammen med fem andre kamerater fra Sandefjord skulle vi ta fatt på en liten topptur til Rundemellen, og bo på en hytte uten innlagt vann eller strøm. FraVirex hadde jeg vært heldig å få låne A-Solar AM600 – et solcellepanel som ikke bare skulle kunne lade min egen medbrakte iPhone og iPad, men som også kunne lade telefoner og nettbrett for de andre. På toppen av det hele fikset AM-600 å lade mine medbrakte mini-høytalere også. Makan til en badboy! Til venstre for AM600 ligger iPhone4 utgaven – som selges av samme nettbutikk for 549.

Alle gode ting er tre

Det er ikke så mye A-Solar ikke lader. Den kommer levert med alt du trenger for å lade opp en datamaskin (med unntak av en Apple Mac) og to USB-enheter – og to enheter kan lades samtidig også! Før jeg dro mot hytten hadde jeg ladet opp AM-600, og lot strømadapteren ligge igjen hjemme. Dette er som sagt en liten badboy – den veier litt over 600 gram og er ca 20 x 12 cm stor. Det tar kun et par timer å lade hele batteriet via strømadapteren, mens den vil trenge over 24 timer i sollyset. Og med det samme jeg nevner sollyset – det er ingen vits å legge den i vinduet – den må ligge ute, med fri sollys! Ikke noe unikt for A-Solar, det er slik det bare funker med solcellepanel.

Øvrige spesifkasjoner:

På baksiden av batteriet finner du en liten LCD-skjerm som gir deg status på om batteriet lader – enten via strømadapter eller i solen, hvor mye batterikapasitet det er igjen, og om det er enheter tilkoblet som den lader opp.

Utrolig god kapasitet

Vi var som sagt seks kamerater, hvorav fire av oss hadde iPhone og tre hadde iPad. Samtlige telefoner og nettbrett, samt mine medbrakte høytalere ble flittig brukt til å holde kontakt med omverden (jada, det ble litt Facebook og Twitter), og dermed var også behovet stort for AM600 som virkelig fikk kjørt seg. Søndag formiddag – rett før vi dro hjem – tømte jeg resten av batteriet over på min iPhone og iPad, og da var det ikke mye AM600 hadde fått lov til å sole seg heller.

Skal du på hyttetur eller et sted uten strøm og du er avhengig av å holde liv i datamaskiner, telefoner og annet ustyr så kan jeg varmt anbefale deg A-Solar AM600.

Norsk forhandler av A-Solar AM600 er Virex, som selger godsaken for 1,399 kroner inkl moms.

A-Solar AM600 og øvrige A-Solar produkter distribueres av Trend Distribution