fbpx
personvern

– Personvern blir nå sett på som en grunnleggende menneskerettighet, og blir dermed et kritisk holdepunkt for bedriftens øverste ledelse, sier Leif Sundsbø, leder for Cybersikkerhet i Cisco Norge. Foto: Cisco

7 av 8 ansatte er bekymret for personinformasjon på avveie

Den raske overgangen til hjemmekontor og tilgang til ansattes private helsedata har skapt store utfordringer for personvernet, viser en ny rapport fra Cisco.

Den pågående pandemien har fremskyndet overgangen til skyen. Det har ikke bare sendt oss hjem for å jobbe, men gitt påfølgende store utfordringer når det kommer til håndtering og sikring av ansattes personinformasjon. Og mangelen på fysisk interaksjon og kommunikasjon har ført til at det har gått fort i svingene hos mange bedrifter, og at dette nå kan slå tilbake – på samme måte vil bedrifter som tok personvernet på alvor med en gang høste gevinster av dette nå.

Det kommer frem i Cisco sin ferske rapport «2021 Data Privacy Benchmark Study», som er en global studie om personvernpraksisen til virksomheter i 25 land. 4400 ansatte med ansvar for personvern og IT-sikkerhet i bedrifter har svart på spørsmål knyttet til holdninger om personvernlovgivningen, og hvordan personvernet til den enkelte blir ivaretatt og rapportert til øverste ledelse. Rapporten påpeker store gevinster for selskaper som har tatt personvernet på alvor under pandemien.

Viktig for innovasjon

For å begrense spredningen av Covid-19 har store deler av befolkningen i løpet av kort tid måtte gi fra seg store mengder personlig informasjon på nett. Samtidig har flere flyttet privatlivet over i den digitale sfæren, og dermed skapt en ny trend som vanligvis ville tatt flere år. Endringen i menneskelig samhandling og digital tilstedeværelse, har skapt flere utfordringer i håndteringen av sensitive data. Dette gjelder spesielt for virksomheter som både ønsker å følge loven, stoppe spredningen av pandemien og samtidig respektere enkeltindividets rettigheter. Ansatte og den generelle befolkningen blir stadig mer bekymret for hvordan deres personlige data blir brukt.

Personvern blir nå sett på som en grunnleggende menneskerettighet, og blir dermed et kritisk holdepunkt for bedriftens øverste ledelse. Samtidig blir personvern en viktig driver både for digitaliseringsprosessen, virksomhetens tilpasningsdyktighet og innovasjon, sier Leif Sundsbø, leder for Cybersikkerhet i Cisco Norge.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Uttak fra rapporten

Les hele rapporten her.