fbpx

5 måter å bygge merkevaren med innholdmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring handler ikke om å selge som en desperat bilselger, heller ikke å kamuflere reklame som redaksjonelt innhold.

carlwilliam

Gjesteblogger: Carl Wilhelm Vedvik fra Handlebad.no

Innholdsmarkedsføringens fokus er ikke bare å bygge et publikum, men en stamme – en ekstremt lojal kundebase. For å bygge denne stammen, må du bygge et emosjonelt forhold mellom forbruker og din merkevare. Et emosjonelt forhold oppnår du ved å gi verdifullt, underholdende og relevant innhold til en svært målrettet gruppe.

Her er noen av de mest effektive måtene å bygge en merkevare med innholdsmarkedsføring:

  1. Kartlegg en innholdsstrategi

Du må kommunisere bedriftens budskap på en tydelig måte, og det oppnår du med alle historiene du forteller gjennom innholdsmarkedsføring. Av det forstår vi at vi må ha en strategi. En strategi som på sikt forteller en sammenhengende historie av merkevaren din. Hva slags innhold som skal produseres og hvilken historie du skal fortelle, hvordan du skal distribuere og følge opp innholdet. Og til sist, men ikke minst hva du vil oppnå med innholdet. Den kunnskapen får du gjennom en innholdsstrategi.

Å lage en innholdsstrategi er det første kritiske steget du må ta innenfor innholdsmarkedsføring: Slik lager du en innholdsstrategi.

  1. Opprett et nyhetsbrev

Mange synes det er utdatert – og hvis du synes det, la meg spørre deg én ting:

– Hvordan får du leserne tilbake til hjemmesiden din på det tidspunktet du vil? 

Det er med nyhetsbrev du holder igjen engangsbesøkende og gjør de til faste lesere. Selvfølgelig kan du få de første 1,000 leserne dine gjennom en AdWords-kampanje, men det kommer til å være et bærekraftig tiltak. Det blir som å kaste spagetti på veggen, for så å se hva som sitter. Et nyhetsbrev kan konvertere en prosentandel av de 1,000 leserne til faste lesere.

“The Money is in The List”

Et fast månedlig eller ukentlig nyhetsbrev med nytt og verdifullt innhold, er en viktig måte å oppdatere og engasjere leserne dine på. Og fordi du på denne måten dukker opp med verdifull innsikt over lang tid, får disse leserne så mye tillit til deg at de ikke bare blir lojale kunder, men også talsmenn for din bedrift.

  1. Bygg en blogg for merkevaren din

En innholdsdrevet blogg er en av de beste måtene å skape en stemme med autoritet i markedet. Det er gjennom bloggen du har mulighet til å dele all din kunnskap, kompetanse og alle dine erfaringer med andre. Du underviser leserne dine, du gir dem tips, råd og veiledning til hvordan hverdagen deres kan bli enklere og/eller bedre. Og som Geelmuyden Kiese sier det: “Kunnskap var makt, den nye maktfaktoren er deling av kunnskap”.

Dette leder oss til…

Psykologistudier har lenge demonstrert en potensiell misbrukende makt av autoritet. Ifølge nevrovitenskap viser det seg at beslutningsdelene i hjernen vår ofte slår seg av når vi får autoritative råd eller veiledninger. Dette gjør det lettere for oss å få kunden til å ta de handlingene vi oppfordrer hun til å ta.

I en ideell verden – når bloggen din blir populær – blir den en daglig destinasjon for forbrukere som ønsker å lære mer om din bransje. Når nysgjerrige kunder har lyst på en bedre forståelse av hva din bransje har å tilby, så er det din blogg de ønsker å besøke aller først, fordi de vet at du er en ekspert som deler kunnskap i dette feltet. Du tiltrekker et publikum fordi du demonstrerer ekspertise og kunnskap, framfor dine konkurrenter som påstår at de er eksperten.

  1. Bli en autoritet ved å engasjere fagmiljøet

For å bli vellykket innen innholdsmarkedsføring, er det viktig å huske på at du er en liten fisk i en veldig stor dam. Istedenfor å svømme alene, bør du vurdere å engasjere andre personer i ditt miljø. Du kan delta i forumer innenfor din bransje å svare på spørsmål, slik at du blir sett på som problemløseren. Du kan også lage instruksjoner, e-bøker, guider, “hvordan” -artikler og andre ressurser som du kan gi bort gratis. Dette gir deg to muligheter:

  1. Tenk at innholdet kan gå viralt

Innholdet du lager skal selvfølgelig reflektere stemmen til merkevaren din, men husk én ting: Det mest spredte innholdet er ikke alltid det mest profesjonelle eller informative. Det er oftere følelsesvekkende eller humoristisk innhold som sprer seg som ild i tørt gress. Selv om merkevaren din har en tendens til å virke alvorlig, må du ikke være redd for videoer eller bilder som gir din merkevare en mer humoristisk tone.

Les også: 16 grunner til å prioritere innholdsmarkedsføring

Bilde: by Ryan McGuire