Auris forlenger levetiden til musikkanlegget ditt

3. mars 2013 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Lei av å dokke smarttelefonen din for å spille av Spotify-musikken, og mangler trådløs forbindelse – Auris Bluetooth-adapter fikser biffen!

Strømming av musikk er ikke noe nytt. Med iPhone og andre smarttelefoner har vi strømmet musikk fra Spotify, Wimp og andre apper i lang tid allerede. Noen har koblet smarttelefonen til lydanlegget via kabel, mens mange har gått til anskaffelse av musikkanlegg som har innebygget iPhone-dokking. I løpet av den siste tiden har også flere enheter blitt utstyrt med støtte for Apples Airplay-teknologi for trådløs strømming, og Google jobber med sin utgave. Mens markedet renner over at musikkanlegg tilpasset iPhone-dokking er det svært begrenset utvalg til Android. Touchcraft sin Auris Bluetooth adapter kan være en smart løsning.

Auris kan brukes til så mangt

Geneva-small-auris
Geneva Small med Auris Bluetooth-adapter. Klikk på bildet for større utgave.

Jeg ønsket meg en slik adapter slik som Auris fordi jeg ville forlenge levetiden til min Geneva Small. Etter at jeg fikk meg iPhone 5 ble det for tungvint å måtte både putte en adapter i mellom Genevaen og telefonen, og unødvendig å måtte dokke telefonen for å få spilt av Spotify-musikken min. Auris ble redningen, og kommer nok til å bli redningen for mange andre dokking-baserte musikkanlegg også. Slike anlegg står i dag i fare for å bli skiftet ut med nye utgaver som ikke bare har den nye dokking-pluggen til iPhone 5, men ikke minst for de anleggene som støtter trådløs musikkstrømming. Med Auris kan Android-eiere kjøpe seg et lekkert musikkanlegg som kun var laget for iPhone, og nyte både flott design og strålende lyd via Bluetooth 4.0 teknologien.

Genevaen stod tidligere plassert på kjøkkenet, men fordi vi begynte å gå lei av å måtte dokke for å høre på musikk, valgte vi å oppgradere til et nytt musikkanlegg – Denon Cocoon – med støtte for Airplay og med en integrert dokkingstasjon ved behov.

denon-cocoon-auris

Genevaen har sluppet å bli gjemt vekk på loftet takket være auris, og skulle vi få besøk fra noen med en Android- eller en Windows-basert telefon, så kan aurisen dokkes i Cocoonen og musikken strømmes enkelt via Bluetooth. Om Bluetooth ikke er en opsjon kan det også legges til at auris har støtte for en 3,5mm jack-plug slik at du kan bruke den med bortimot alle telefoner og musikkanlegg som finnes. Auris leveres i to farger – hvit og sort – og prisen på 390 kroner bør heller ikke skremme noen.

Auris Bluetooth adapter – tekniske spesifikasjoner:

 • Bluetooth V4.0 med aptX audio teknologi
 • Rekkevidde oppgitt til å være på omtrent 20 meter
 • Innebygd batteri som kan spille av musikk i 10 timer og være 10 dager i standby
 • Batterikapasiteten vises direkte på smarttelefonen den er koblet opp mot
 • Kan holde på inntil 8 profiler/smarttelefoner
 • 30-pin dokking forbindelse, samt 3,5mm AUX
 • Innebygd mikrofon slik at du kan ta i mot telefonsamtaler – og dermed bruke din dokking-stasjon som konferansetelefon
 • Egne knapper for å justere volum og neste/forrige låt

Strålende fornøyd med Auris

Så langt må jeg bare si meg strålende fornøyd med min Auris. Liten og lett – gjør ikke min nydelige Geneva nevneverdig mindre nydelig, og er veldig enkel å ta i bruk.

Ikke koster den mye heller, og lydkvaliteten synes jeg heller ikke det er noe å utsette den på. Lei av å dokke din iPhone for å spille musikk, eller lyst på et musikkanlegg som kun har dokking for iPhone også har du Android selv? Da vil jeg påstå at Auris til under 400 kroner er et godt kjøp.

Les også hva Dinside.no skriver om Auris – ikke mye negativt å finne der heller.

Auris Bluetooth adapter kan blant annet kjøpes hos Komplett.no, og kommer i sort og hvit.

Norsk distributør er TT Micro.

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Liker du det du leser, kan du bli en supporter via Patreon!

Kommentarer

 1. Denne fungerer ikke på min denon cocoon dsd-500.
  Har du noe tips om hva jeg gjør galt ettersom du tydeligvis har fått den til å fungere?

  1. Hei,

   Hva er det som ikke fungerer da – får du ikke koblet din iPhone eller iPad mot Aurisen?
   Det skal ikke ha noe med Cocoon eller andre enheter å gjøre – ikke der problemet skal være, og så lenge du får koblet tlf opp mot Auris så skal det være «tut og kjør» så fremst ikke enheten er defekt, ikke påslått, eller tom for strøm.

   /Hans-Petter

   1. iphonen kobler seg opp mot aurisen, jeg kan spille gjennom anlegget hvis jeg kobler den til med aux ledningen som fulgte med. Men når jeg dokker aurisen i cocoonen så virker det som den ikke sender signalene inn i anlegget. Har prøvd to forskjellige bluetooth mottakere nå uten att noen av de fungerer. Hvis jeg dokker iphonen direkte i anlegget virker det om det skal. Har vært i kontakt med hifiklubben angående problemet og de har igjen vært i kontakt med denon som bare sier att cocoonen er kun laget for iPhone og iPad. De kunne ihvertfall ikke hjelpe meg.

    1. Aint that a bitch – typisk at alle skylder på hverandre.

     Det her funket for meg – på både Cocoon og på vår Geneva, samt til bilen vår hvor Aurisen for tiden blir brukt.

     Beklager at jeg ikke kan være med til hjelp for deg.

     /Hans-Petter

     1. Ok, skal ta meg en tur til hifiklubben i morgen så får vi se hva de kommer med slags løsning.

Legg igjen en kommentar

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg